PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od dne 13. 11. do 19. 11. 2023

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V torek zjutraj so policisti v Slovenj Gradcu vozniku, zaradi neveljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil. O višini izrečene kazni in kdaj bo lastnik dobil avtomobil nazaj, bo odločilo sodišče.

Istega dne v popoldanskem času so v Pamečah obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in sicer je voznica osebnega vozila trčila v srno.

V sredo so policisti obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti v Bukovski vasi, kjer je voznik tovornega vozila zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v osebi avtomobil pred seboj. Pri tem se je sopotnica v osebnem avtomobilu lažje telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Za storjen cestno prometni prekršek je bil vozniku tovornega vozila izdan plačilni nalog.

Istega dne so v poldanskem času obravnavali prometno nesrečo na obvoznici v Slovenj Gradcu, kjer je voznica osebnega avtomobila v semaforiziranem križišču izsilila prednost vozniku osebnega avtomobila, ki se je pri tem lažje telesno poškodoval. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

V petek ob 7. uri zjutraj so na Selah obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je neznani voznik belega kombiniranega vozila, neznanih registrskih številk, zapeljal na levi prometni pas v trenutku, ko je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal voznik osebnega avtomobila. Med voziloma je prišlo je do oplaženja z zunanjima ogledaloma, po trčenju je pa je voznik kombiniranega vozila odpeljal naprej v smeri Kotelj. Policisti za pobeglim voznikom še poizvedujejo.

V petek so naknadno bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na kolesarski poti »štrekna« v Šmartnem pri Slovenj Gradcu.  Voznica kolesa je dan poprej zaradi nezavarovanega psa, ki ji je pritekel pred kolo padla in se telesno poškodovala. Zoper lastnico psa bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali.

JAVNI RED IN MIR:

V ponedeljek so policisti PP Slovenj Gradec na podlagi odredbe sodišča Slovenj Gradec na območju Mislinje opravili hišno preiskavo. Pri tem je bila zasežena prepovedana droga – marihuana. Po analizi bo zoper navedenega uveden postopek v zvezi neupravičene posesti slednje.

V torek so bili od občanke z območja Vrh obveščeni, da je več spuščenih in nezavarovanih psov napadlo njenega psa. Zoper lastnika psov je bil uveden postopek zaradi kršitve po Zakonu o zaščiti živali, prav tako pa smo o dogajanju obvestili pristojne inšpekcijske službe, ki so opravile nadzor in ukrepale v okviru svojih pristojnostih.

V sredo so na podlagi odredbe sodišča Slovenj Gradec na območju Šmartnega pri Slovenj Gradcu opravili hišno preiskavo. Pri tem je bila osebi zasežena polavtomatska pištola Crvena Zastava s pripadajočim nabojnikom in enajstimi naboji. Zaradi nelegalne posesti bo zoper osebo uveden postopek, zaradi kršitve določil Zakona o orožju.

V sredo zvečer so se odzvali na prijavo kršitve javnega reda in miru v stanovanjskem bloku, v Slovenj Gradcu, kjer je bilo ugotovljeno, da se je ena oseba nedostojno vedla in zmerjala ostale. Zoper kršiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

V petek zvečer so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira na območju mesta Slovenj Gradec. V večstanovanjskem objektu je prišlo do fizičnega napada med dvema stanovalcema. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog za kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru.

V soboto popoldan so policisti intervenirali v gostinskem lokalu v Slovenj Gradcu, kjer je gost lokala grozil drugemu, slednjemu bo izdan plačilni nalog.

KRIMINALITETA:

V torek opoldne so obravnavali kaznivo dejanje tatvine in sicer je neznanec v Slovenj Gradcu iz nahrbtnika oškodovanke, ko se je ta nahajala v trgovini, odtujil denarnico z gotovino, karticami in kuverto z darilnim bonom ter jo s tem oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti zbirajo obvestila zoper neznanega storilca.

V torek popoldne pa so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in sicer je neznanec na parkirnem prostoru v Slovenj Gradcu poškodoval osebni avtomobil in s tem povzročil materialno škodo za okoli 1.000 EUR.

V sredo zvečer so obravnavali kaznivo dejanje zloraba plačilnega sredstva in sicer je oškodovanec na območju Starega trga izgubil denarnico z bančno kartico, s katero je neznan najditelj na območju Slovenj Gradca opravil več manjših nakupov. Policisti zbirajo obvestila zoper neznanega storilca navedenega kaznivega dejanja.

S strani občana Mislinja so bili v petek obveščeni o kaznivem dejanju zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva in sicer je oškodovanca po telefonu poklical neznanec ter ga z lažnimi obljubami o dodatnem zaslužku preslepil in ga s tem oškodoval za 4.900 EUR.

OSTALO:

V torek dopoldan je pošten občan policistom izročil bančno kartico, katero je našel v Slovenj Gradcu in je bila kasneje vrnjena lastniku.

V petek nam je ponovno pošten občan prinesel 10 € gotovine, ki ga je našel na bankomatu v Slovenj Gradcu.

V nedeljo je občan na območju Tolstega Vrha pri Mislinji našel neeksplodirano ročno bombo M35 »kragujevko« katera izvira iz 2. svetovne vojne. Na kraj je prišel pirotehnik Civilne zaščite kateri je ročno bombo zavaroval in odpeljal na uničenje. O dogodku bomo obvestili državno tožilstvo. 

ZA KONEC

Policisti so v zadnjem času zaznali, da se na območju Slovenj Gradca in Mislinje zadržujejo neznane osebe, gre za tujce, kateri občanom ponujajo za prodajo različne artikle kot so odeje, posode, nože, zlatnino in drugo. Tujci se ne kraj pripeljejo z različnimi osebnimi vozili tujih registrskih številk. Pri tem opozarjajo, da je v stiku z njimi potrebna previdnost, saj prihaja do same preslepitve pri plačilu oziroma so artikli nižje kakovosti oziroma vrednejše kovine (zlato, srebro) sploh niso pristne. O zaznavi teh oseb pozivajo občane, da jih o tem obvestijo na telefonsko številko 02-827-5400 (Policijska postaja Slovenj Gradec) ali na 113 oziroma si zapišejo registrsko številko vozila.

Vir: Matej Mori, višji policist I, vodja policijskega okoliša, PP Slovenj Gradec

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments