Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od 3. 6. do 9. 6. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V torek so policisti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, katera se je pripetila na glavni cesti izven naselja Dovže, zaradi nepravilnega prehitevanja. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek. Istega dne v dnevnem času se je na parkirnem prostoru pred NamaNovo v Slovenj Gradcu pripetila prometna nesreča, katero je povzročil neznani voznik neznanega vozila, kateri je po trčenju odpeljal s kraja nesreče. Policisti zoper pobeglega voznika zbirajo obvestila.

V torek zvečer je v Slovenj Gradcu voznik kombija na označenem prehodu za pešce trčil v otroka, ki je pravilno prečkal cesto in pri tem zadobil lahke telesne poškodbe. Pri vozniku vozila je bilo dodatno ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Policisti smo mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, za storjene prekrške pa uvedli prekrškovni postopek.

Policisti so v četrtek na obvoznici v Slovenj Gradcu obravnavali prometno nesrečo, pri kateri je voznik osebnega vozila nenadoma zapeljal na levo stran ceste in trčil v odbojno ograjo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik med vožnjo doživel epileptični napad in bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Slovenj Gradec.

V petek zvečer se je na območju Podgorja pri Slovenj Gradcu pripetila prometna nesreča, v kateri je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste po strmi brežini in se pri tem lažje telesno poškodoval. Vozniku bo izdan plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR: 

V četrtek zvečer so policisti v Doliču obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je moški verbalno grozil in napadel svoja soseda. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V soboto je v okolici Mislinje prišlo do kršitve javnega reda in miru, kjer je ženska fizično napadla drugo žensko. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Policisti so bili v soboto zvečer obveščeni, da je bil v bolnico Slovenj Gradec pripeljan otrok, kateri je močno pod vplivom alkohola. Policisti so uspeli ugotovili, da je otrok na območju Raven na Koroškem zaužil večjo količino alkohola o ostalih okoliščinah pa še zbiramo obvestila.

Policisti so v nedeljo zvečer intervenirali na območju Prevalj zaradi prijave glasne glasbe. Ugotovili so, da je kršiteljica praznovala svojo polnoletnost, bilo pa ji je izrečeno opozorilo. Istega večera so policisti v Starem trgu pri Slovenj Gradcu obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je prišlo do prepira med več osebami. Zoper kršitelje sledi prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V ponedeljek so policisti v obravnavo prejeli sum storitve kaznivega dejanja »spolno nasilje« in sicer je znana oseba iz območja občine Slovenj Gradec preko spletnih omrežij spolno nadlegovala več žensk. O dogodku policisti zbiramo nadaljnja obvestila.

V torek zvečer so policisti v Pamečah obravnavali kaznivo dejanje tatvine hladilne vitrine. Policisti smo po zbranih informacijah storilca še istega večera izsledili, odtujen predmet pa je bil vrnjen oškodovancu. Zoper storilca je bila podana kazenska ovadbe na pristojno državno tožilstvo.

V sredo zgodaj zjutraj sta dva neznana storilca vlomila v prodajalno z mobilnimi telefoni v Slovenj Gradcu. Iz notranjosti sta odtujila večje število mobilnih telefonov in pametnih ur, nastala pa večja materialna škoda. Policisti zoper storilca zbirajo obvestila.

V sredo so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju »odvzem mladoletne osebe« in sicer je mama onemogočila stike njunim otrokom z očetom. O zadevi bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju »tatvine« in sicer je neznani storilec v roku enega tedna v Mislinjski Dobravi iz semaforjev odtujil dva akumulatorja. O zadevi bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

V petek so policisti v Slovenj Gradcu obravnavali kaznivo dejanje »tatvine« vozila in sicer je neznani storilec preko noči s parkirnega prostora na Celjski cesti v Slovenj Gradcu odtujil tovorno vozilo. Vozilo je bilo iste noči pri vožnji izsledeno na območju Raven na Koroškem, voznik pa na znake policistov sprva ni ustavil. V postopku je bilo nato vozilo storilcu zaseženo, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo in obdolžilni predlog na sodišče zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog, ker ni ustavil na znak policistov in zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

V petek so bili policisti obveščeni o dveh kaznivih dejanjih »poškodovanje tuje stvari« v Slovenj Gradcu in sicer je neznani storilec naklepno poškodoval vrtno ograjo, v drugem primeru pa vrata objekta. O obeh zadevah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policisti so bili v petek obveščeni o treh kaznivih dejanjih »tatvine« in sicer so neznani storilci na bencinskem servisu v Slovenj Gradcu točili gorivo, katerega kasneje niso plačali. Policisti zoper storilce zbiramo nadaljnja obvestila.

OSTALO:

V ponedeljek so policisti odšli na Kozjak pri Mislinji in sicer je tamkajšnji kmet pri košnji naletel na  neznan kovinski predmet. Ugotovljeno je bilo, da gre za neeksplodirano minometno mino, nemške izdelave iz časa 2. svetovne vojne. Zaradi nevarnosti je bila mina s strani pirotehnikov civilne zaščite RS na kraju uničena.

V sredo je občanka na bankomatu na Legnu našla pozabljeno gotovino. Lastnik lahko z ustreznim dokazilom denar prevzame na Policijski postaji Slovenj Gradec.

ZA KONEC:

Na ozemlju Slovenije je še vedno veliko ostankov najrazličnejših neeksplodiranih ubojnih sredstev (NUS), kot so ročne bombe, granate, različne vrste streliva za pehotno orožje, vžigalniki, protipehotne in protioklepne mine ter letalske bombe iz prve in druge svetovne vojne. 

Pomembni nasveti za naključne najditelje in ljubiteljske zbiralce

Ljubiteljske zbiralce oziroma osebe, ki načrtno iščejo eksplozivna sredstva – ostanke iz prve in druge svetovne vojne, opozarjamo, naj tega ne počnejo, saj je manipulacija s takšnimi sredstvi izjemno nevarna za nastanek poškodbe in smrt. Ljubiteljski zbiralci naj NUS tudi ne odnašajo domov in kljub morebitnemu prepričanju, da imajo dovolj znanja in izkušenj, ne poskušajo posegati vanje.

Ljubiteljskim zbiralcem in naključnim najditeljem svetujemo, da se ob najdbi NUS ali predmetov, za katere sumijo, da gre za NUS, tem ne približujejo; mesto najdbe naj ustrezno označijo, se po poti prihoda odmaknejo na ustrezno razdaljo in o tem takoj obvestijo na številko 113 ali 112.

Pripravil: Matej Mori, višji policist I, vodja policijskega okoliša

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?