Search
Close this search box.

PP Slovenj Gradec: Policijsko poročilo od 13. 5. 2024 – 19. 5. 2024

Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?

PROMET:

V ponedeljek zjutraj so bili policisti obveščeni o manjši prometni nesreči, katera se je zgodila na parkirišču v naselju Slovenj Gradec. Udeležencema prometne nesreče je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.  

V torek zvečer so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom, katera se je zgodila na glavni cesti Slovenj Gradec – Pameče. Neznani voznik, neznanega vozila je s kraja prometne nesreče odpeljal, ne da bi nudil podatke drugemu udeležencu. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in zoper pobeglega voznika zbiramo obvestila.

Prav tako so bili policisti v torek zvečer obveščeni še o eni manjši prometni nesreči, katera se je pripetila v naselju Mislinja, kjer je voznik zapeljal z vozišča. Udeležencu prometne nesreče je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. 

V četrtek dopoldan so bili policisti obveščeni o manjši prometni nesreči, katera se je pripetila na parkirišču v naselju Slovenj Gradec. Udeležencema prometne nesreče je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. 

V četrtek popoldan so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Raduše, kjer se je lahko telesno poškodovala voznica osebnega vozila, ki je zapeljala z vozišča. Zaradi vožnje preblizu desnega roba ji je bil na kraju izdan plačilni nalog. 

V petek dopoldan so bili policisti obveščeni o manjši prometni nesreči, na parkirišču v naselju Slovenj Gradec. Udeležencema prometne nesreče je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.   

V soboto zjutraj so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z samo udeležbo. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je vzrok za nesrečo neprilagojena hitrost. Vozniku vozila je bil izdali plačilni nalog.

V soboto dopoldne so bili obveščeni o prometni nesreči, katera se je pripetila na parkirišču pred trgovskim centrom. Udeležencema prometne nesreče je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. 

V soboto popoldne so bili policisti obveščeni o padcu kolesarja na kolesarski stezi Mislinja – Velenje. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče, kjer je bilo ugotovljeno, da je kolesar s pedalom zadel stebriček ter pri tem padel in se telesno poškodoval. Zoper kolesarja bo uveden prekrškovni postopek.

V soboto v popoldanskem času so policisti na lokalni cesti Gornji Dolič – Tolsti vrh pri Mislinji naleteli na manjšo prometno nesrečo. Udeležencema prometne nesreče je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V nedeljo so policisti v naselju Podgorje obravnavali prometno nesrečo z samo udeležbo voznika osebnega vozila. Na kraju ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba. Povzročitelju prometne nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR: 

V torek, v popoldanskem času, so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v trgovskem centru v Slovenj Gradcu, kjer se je stranka v prodajalni nedostojno vedla do prodajalca. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.     

V petek zvečer so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Šmartno. Ugotovljeno, da je med znanci prišlo do spora. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

KRIMINALITETA:

V sredo so policisti v Slovenj Gradcu obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je partner vršil psihično nasilje nad oškodovanko. Po vseh zbranih obvestilih bodo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo oz poročilo.

V sredo so bili s strani zaposlene iz Drogerije Muller obveščeni, da je prišlo v prodajalni ponovno do tatvine izdelkov in sicer je neznani moški s prodajnih polic odtujil več različnih parfumov. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so policisti obravnavali kaznivi dejanji »poškodovanje tuje stvari« in »grožnje«. Ugotovljeno je bilo, da je znanec prišel do oškodovanke in želel na silo vstopiti v njeno stanovanje, ker pa mu oškodovanka ni želela odpreti vrat ji je le te z silo telesa poškodoval, vstopil v njeno stanovanje ter ji zagrozil zoper njeno življenje in telo. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so policisti obravnavali kaznivo dejanje »poškodovanje tuje stvari«. Ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval vrtno ograjo iz jekla polnjeno s kamnom. Po podani prijavi s strani oškodovanca je le ta podal umik za pregon kaznivega dejanja.

V soboto popoldne so bili policisti obveščeni, da je v naselju Pameče oseba padla z drevesa. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je poškodovanec želel z drevesa uloviti čebelji roj, pri tem pa se mu je zlomila veja in je padel na dovozno cesto z višine 10 metrov ter se hudo telesno poškodoval. Na kraju je bil opravljen ogled in sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.  

ZA KONEC:

V preteklem tednu so na Policijski postaji Slovenj Gradec imeli mobilno policijsko postajo, katero so predstavili učencem osnovnih šol in otrokom v vrtcu. Omenjeni so bili nad predstavitvijo vozila zelo navdušeni in so si ga z veseljem pogledali pobližje.

Prav tako so policisti, v soboto, z mobilno policijsko postajo sodelovali na prireditvah, katere so se odvijale na kolesarski stezi Slovenj Gradec – Velenje, na Štrekni. V času prireditev so poostreno nadzirali promet in ugotavljali kršitve kolesarjev in voznikov lahkih motornih vozil (e-koles in e-skirojev) ter pešcev.

Poleg tega policisti bralce pozivajo k sodelovanju v javnomnenjski raziskavi o ocenah in stališčih prebivalcev Slovenije o delu policije.

Podatke bodo zbirali od vključno 16. maja 2024 do vključno 31. maja 2024, in sicer z vprašalnikom, ki je dostopen na TEJ POVEZAVI.

Vir: Mojca Areh, višji policist I, vodja policijskega okoliša

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Kaj se je dogajalo pretekli teden na območju Policijske postaje Slovenj Gradec?