Policijsko poročilo 9. oktober 2017

 

V petek 8. oktobra 2017 je bila v večernih urah policija obveščena, da so na območju Harja na območju Policijske postaje Laško našli mrtvega 62-letnega domačina. Umrlega je našla žena. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 62-letni moški, ki je bil izkušen plezalec z dolgoletnimi alpinističnimi izkušnjami, najverjetneje pri prostem plezanju po steni omahnil v dolino. Pri plezanju ni uporabljal plezalne opreme. Z ogledom in zbranimi obvestili ni bilo zaznati znakov kaznivega dejanja. O okoliščinah nesreče bodo s poročilom seznanili Okrožno državno tožilstvo v Celju.

V soboto nekaj čez 21. uro se je na regionalni cesti izven naselja Primož pri Ljubnem, zgodila prometna nesreča. V trčenju dveh osebnih vozil je umrla 32-letna voznica, 25-letni voznik drugega osebnega vozila in njegova 21-letna sopotnica sta se huje poškodovala. Vzrok prometne nesreče je bila nepravilna stran in smer vožnje 25-letnega voznika, ki je vozil iz smeri Ljubnega ob Savinji proti Lučam. V desnem nepreglednem ovinku izven naselja Primož pri Ljubnem je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v vozilo 32-letne voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. 32-letna voznica je na kraju prometne nesreče poškodbam podlegla. 25-letni voznik in njegova 21-letna sopotnica, sta se v prometni nesreči hudo poškodovala.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo 15 ljudi, lani v enakem obdobju pa 16.

Od ostalega dogajanja pa najprej o tatvini delovnih strojev in orodja.

V petek so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec iz odklenjenega gospodarskega poslopja v Ojstriški vasi, na območju Policijske postaje Žalec ukradel puhalnik, motorno žago in kardansko gred kosilnice. V soboto so bili obveščeni še o eni tatvini orodja v Ojstriški vsi. V tem primeru je storilec iz odklenjene garaže ukradel dve kosilnici.

V Rovah na območju Vojnika je med vikendom neznani storilec izpod kozolca ukradel kosilnico in škropilno črpalko.

V Logarski dolini so v soboto obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel menjalni denar, nekaj nakita, več vžigalnikov in starejši radio.

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o vlomu v trgovino v Mozirju. Pogrešajo nekaj mobilnih telefonov.

Na parkirišču pokopališča v Vojniku so včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel žensko torbico.

Na Tomšičevi cesti v Velenju je neznanec med vikendom iz kolesarnice stanovanjskega bloka ukradel ženko kolo znamke Nakamura belo vijolične barve.

Policijsko poročilo zaključujemo s podatki o današnjem nočnem dogajanju.

Sinoči je občan obvestil policijo, da na Tomšičevi cesti v Slovenj Gradcu gori vozilo. Ogenj je vozilo v celoti uničil, saj je v požaru zgorel cel zadnji del vozila. Z gorečega vozila se je ogenj razširil še na sosednje vozilo in ga poškodoval. Kriminalisti so ogled kraja požara opravili sinoči in ne izključujejo možnosti požiga. Danes bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil.

Danes ponoči so bili obveščeni o tatvini v Spodnjih Gorčah na območju Policijske postaje Žalec, kjer je storilec iz stanovanjske hiše ukradel prenosni računalnik, mobilni telefon in nekaj gotovine.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja