Policijsko poročilo, 9. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 244 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

Policisti so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in šest z materialno škodo. Enemu vozniku so policisti zasegli vozilo, ker ni izpolnjeval pogojev za vožnjo.

Na Ponikvi – Šentjur pri Celju je neznani storilec vlomil v delovni kontejner, katerega je preiskal in iz prenosnega semaforja odtujil akumulator.

V Mežici je neznani storilec vlomil v prostore Društva upokojencev in povzročil materialno škodo.

Nesreče pri delu

Nekaj po 11. uri so policisti v Muti v podjetju obravnavali nesrečo pri delu v kateri se je lažje telesno poškodoval 35. letni delavec. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je do poškodbe je prišlo pri delu na stroju za testiranje ventilov. Tuja krivda je izključena. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

Nekaj po 11. uri smo bili obveščeni, da se je pri razrezu hlodovine na območju Slovenj Gradca huje telesno poškodoval 22. letni moški. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je moški opravljal razrez hlodovine, kjer mu je hlodovina poškodovala nogo. Tuja krivda je izključena. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

V Andražu nad Polzelo je 24. letni moški podiral smreko v gozdu v bližini električnega vodnika. Smreka je padla na lesen drog in električni vodnik. Zaradi kratkega stika je na dveh gospodinjstvih prišlo do poškodovanja električnih naprav, ki so bile v tem času priklopljene na električno omrežje. Policisti preverjajo okoliščine v zvezi suma kaznivega dejanja.

Vir: PU Celje