Policijsko poročilo, 6. 9. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 753 klicev občanov. 212 klicev je bilo interventnih, 4. pa nujna. 56  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 7 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 80 s področja prometne varnosti in 74 s področja javnega reda in miru.
policija
Policija

Petek, 3. september 2021

Na Partizanski cesti v Celju so policisti obravnavali poskus vloma v gostinsko športni objekt. Storilec je s poškodovanjem vrat lastniku povzročil za okoli 500 € škode.

V Slovenskih  Konjicah so obravnavali  poškodovanje  tuje  stvari. Na Liptovski ulici je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval vrata poslovnih prostorov, prav tako je z ostrim predmetom naredil ris na osebnem vozilu, parkiranem v bližini.

Poškodovanje tuje stvari so policisti obravnavali tudi v Velenju na Cesti I, kjer je neznani storilec poškodoval tablo na zunanji steni poslovnega prostora.

V Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, so policisti obravnavali tatvino starejšega gorskega kolesa, ki ga je lastnik priklenil za ograjo ob športnem igrišču. Prav tako so tatvino kolesa obravnavali v Celju, kjer je neznani storilec izpred stanovanjskega bloka na Mariborski cesti ukradel žensko kolo znamke Kilimanjaro.

V Gavčah, na območju Velenja, so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi balkonska vrata, je ukradel nekaj gotovine.

V večernih urah so bili na komunikacijsko operativni center obveščeni še o vlomu v  starejšo stanovanjsko hišo v Podsredi. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno. Prostore je preiskal. Ukradel ni ničesar.

Sobota. 4. september 2021

V noči iz sobote na nedeljo je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval tri vozila parkirana na parkirišču Ljubljanske ceste v Celju. Storilec je lastnikom povzročil za okoli 2.000 € škode.

Nedelja, 5. september 2021

Nekaj pred 11. uro so bili policisti obveščeni o nesreči z jadralnim padalom, v kateri se je hudo poškodoval 60-letni jadralni padalec. 60-letniku se je pri vzletu z vzletišča v Dobrovljah naredil vozel med dvema vrvicama padala, zaradi česar je hitreje izgubljal višino in je moral predčasno zasilno pristati v bližini hiše v Podvrhu. Pri pristajanju se mu je padalo obrnilo in je padel z višine dobrih štirih metrov na travnato površino. Poškodovanega jadralnega padalca so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Preiskava dogodka še poteka. Po prvih ugotovitvah naj bi bila tuja krivda izključena.

V  popoldanskih urah so policisti obravnavali nesrečo v gorah, kjer se je poškodoval 28-letni  nemški  državljan, ki mu  je zdrsnilo na planinski poti tik pod sedlom z vrha Kotličev proti Okrešlju28-letnik je drsel po melišču približno 80 metrov, nato pa je padel čez skalni previs približno 30 metrov globoko.  28-letnik, ki je uporabljal zaščitno opremo, se je pri padcu hudo poškodoval. Poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

V  Ljubiji je včeraj neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo ter ukradel tri daljnoglede in nekaj denarja.

V  Rogatcu so obravnavali poškodovanje tuje stvari. V noči iz sobote na nedeljo je neznani  storilec z ostrim predmetom napravil rise po celotnem osebnem vozilu in lastniku povzročil za dobrih 3.000 € materialne škode.

Na Ljubečni je včeraj neznani storilec s parkiranega osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.