Policijsko poročilo, 9. 8. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 218 klicev občanov. 56 klicev je bilo interventnih. 6 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 20 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.
Policija

Cestni promet

Včeraj so policisti na območju PU Celje obravnavali prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in štiri nesreče z materialno škodo.

Danes zjutraj ob 00.30 so policisti PP Velenje obravnavali voznika osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo mostu v Šoštanju. Vozniku je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so zoper voznika napisali obdolžilni predlog.

Enemu vozniku so policisti zasegli vozilo, saj ni izpolnjeval pogojev za vožnjo v prometu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Pečovniku v Celju je neznani storilec vlomil v parkirano vozilo in lastniku na vozilu povzročil materialno škodo okoli 1000 €.

Policisti so obravnavali kaznivi dejanji Nasilje v družini ter osumljencema izrekli ukrep prepoved približevanja.

Požar – Šmartno pri Slovenj Gradcu

Včeraj ob 16.00 uri so bili obveščeni o požaru na leseni uti v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Policisti so z ogledom kraja in zbranimi obvestili ugotovili, da je do požara prišlo, zaradi nepazljivosti lastnika, ker je pozabil ponev s hrano na štedilniku. Posledično se je hrana pregrela in povzročila požar, pri tem je v celoti zgorela lesena uta dimenzij 6 x 3,5 m, kjer je nastala materialna škoda za okoli 5.000 €. Na kraju je sodelovalo 12 gasilcev PGD Šmartno in 11 gasilcev PGD Slovenj Gradec. Pri požaru ni bil nihče telesno poškodovan.

Vir: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.