Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 9.8.2019

Včeraj so policisti na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 285 klicev, v 63. primerih je šlo za interventne dogodke.

Roparska tatvina, povzročitev lažje telesne poškodbe in odvzem mladoletne osebe – Radeče

31-letna občanka se je z osebnim vozilom pripeljala na bencinski servis v Radečah. Medtem, ko je vstopila v prostore servisa, se je za volan njenega vozila, v katerem sta zadaj sedela dva otroka, usedel moški in začel brskati po oškodovankini torbici. Vozničina hčerka je pobegnila iz vozila in stekla v prostore servisa. Mlajši bratec je ostal v vozilu. Ko je ženska pritekla do vozila in se postavila predenj, da bi moškemu preprečila vožnjo, je le ta spravil vozilo v pogon in se z otrokom pripetem v otroškem sedežu odpeljal v smeri proti Zidanemu Mostu. S sprednjim delom vozila je trčil v lastnico vozila, ki mu je poskusila preprečiti vožnjo, nato pa jo je nekaj časa, ko se je oklepala vozla, še vlekel za seboj. V Rimskih Toplicah so ga ustavili in mu odvzeli prostost. Med vožnjo je povzročil še prometno nesrečo, v kateri na srečo ni bil nihče poškodovan. 53-letnega moškega, doma z območja Zidanega Mosta, bomo kazensko ovadili zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Roparska tatvina, Povzročitev lažje telesne poškodbe in Odvzem mladoletne osebe.

Drzna tatvina – Celje

V Celju so včeraj obravnavali drzno tatvino, ki sta jo storila mlajša ženska in moški, temnejše polti. Medtem, ko je ženska v trgovini izbirala oblačila je moški iz pisarne zaposleni ukradel denarnico z bančnimi karticami in gotovino.

Tatvina – Laško

V Laškem je neznani storilec s parkiranega vozila ukradel sprednji odbijač z registrskimi tablicami.

Prijetje ilegalnih prebežnikov – Rogatec

Na območju Rogatca so sinoči ustavili 41-letnega voznika osebnega vozila, državljana Slovenije, ki je vozil 4 državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili. Vsi štirje tujci so zaprosili za azil.

Zaseg tablet – Bistrica ob Sotli

Na Mejnem prehodu Bistrica ob Sotli so včeraj dvema voznikoma zasegli tablete, ki vsebujejo snovi, ki so po uredbi zavedene kot prepovedane droge.

Pogrešani 83-letni Friderik Ješovnik

Tudi včeraj so na širšem območju Smrekovca iskali od torka, 6. avgusta pogrešanega 83-letnega Friderika Ješovnika, ki je bil v torek v popoldanskih urah nazadnje opažen na območju pod kočo na Smrekovcu v smeri proti Belim Vodam. Policisti prosijo vse, ki so ga opazili, mu morda skušali pomagati s prevozom v dolino, da pokličejo na telefonsko številko 113. Vsak podatek bo dobrodošel. Več informacij najdete TUKAJ.

VIR: PU Celje, Milena Trbulin

Dogodki

Več iz istega kraja