Policijsko poročilo, 9. 7. 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 249 klicev občanov. 66 klicev je bilo interventnih, so sporočili s PU Celje.
Policija

Kriminaliteta

Včeraj so bili policisti obveščeni, da je bilo v Žalcu, v času zadnjih dveh dni, ukradeno osebno vozilo znamke Renault Captur, registrskih številk CE GZ-545, letnik 2015, kovinsko sive barve. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču Bevkove ulice.

Sinoči so bili obveščeni, da je bilo v zadnjih nekaj dneh vlomljeno v stanovanjsko hišo v Završah pri Grobelnem. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase in ukradel več nakita.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi v Vojniku. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je gotovino, ročne ure ter več steklenic alkoholnih pijač.

Danes okoli enih zjutraj so v Podčetrtku obravnavali vlom v trgovino z gradbenim materialom. Storilec je v trgovino vlomil skozi kovinska vrata na zadnji strani objekta. Ukradel je kuverto z gotovino in menjalni denar.

Okoli štirih zjutraj so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Erjavčevi ulici v Celju. Vlomilca sta pregnala lastnika, ki ju je zbudil
ropot, ki ga je povzročil z vlamljanjem. Ukrasti ni uspel ničesar.

Na Efenkovi ulici v Celju smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V Draži vasi smo včeraj obravnavali vlom v prostore podjetje. Po do sedaj zbranih podatkih ni storilec ničesar ukradel.

Izpred trgovskega centra v Celju sta včeraj neznana ženska in moški ukradla kolesi znamk KTM in Canyon. Obe kolesi sta črne barve.

Tatvino kolesa so včeraj obravnavali tudi v Velenju. Gre za kolo znamke Kilimanjaro, črno sive barve z rdečim napisom. Kolo je bilo zaklenjeno v kolesarnici stanovanjskega bloka na Koželjskega ulici.

Prometna varnost

Včeraj popoldne so jih iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da pri njih išče pomoč kolesar, ki je v dopoldanskih urah s kolesom padel v Vitanjskem Skomarju. Kolesar se je lažje poškodoval.

V Žalcu so včeraj mladoletniku zasegli kolo s pomožnim motorjem.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj trikrat ukrepali v zasebnih in dvakrat v javnih prostorih.

Ilegalni prehod državne meje

Na območju Policijske postaje Rogaška Slatina so včeraj obravnavali državljana Kosova, za katerega je razpisan ukrep prepoved vstopa na schengensko območje. Državljan Kosova je ilegalno vstopil v Slovenijo. Po opravljenih postopkih ga bomo predali hrvaškim varnostnim organom.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja