Policijsko poročilo, 9. 6. 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli  275 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročamo o štirinajstih prometnih nesrečah. V eni se je huje poškodovala peška, tri so se končale z lažjimi poškodbami udeleženih, v desetih je prišlo do materialne škode.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so včeraj, nekaj minut čez 10. uro, obravnavali v Slovenskih Konjicah. Prometna nesreča se je zgodila na prehodu za pešce v semaforiziranem križišču. 81-letni voznik osebnega vozila, ki je  pri zeleni luči na semaforju z Usnjarske zavijal na Liptovsko cesto, ni omogočil varnega prečkanja 66-letni peški, ki je pri zeleni luči na semaforju, cesto pravilno prečkala. Peška se je v trčenju hudo poškodovala.  81-letnega voznika bomo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

V Stranicah je voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča. V Celju sta dve vozili zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčili v krožišču.

V Šentjurju se je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo poškodoval mopedist. Na avtocestnem počivališču Lopata so zasegli tovorno vozilo vozniku, ki ni imel ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja.

V Rimskih Toplicah so zasegli osebno vozilo vozniku, ki ima veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Včeraj je vozil še pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,56 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Kriminaliteta

Na avtocestnem počivališču Lopata je neznani storilec iz rezervoarja slovenskega tovornega vozila ukradel dobrih 500 litrov nafte. Na parkirišču v Vojniku je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila ukradel okoli 50. litrov nafte.

Na območju Gorice pri Slivnici  so obravnavali tatvino čolna, vrednega okoli 1.200 €, last ribiške družine.

Na območju Dobovca so nekaj čez polnoč prijeli dva državljana Alžirije, ki sta ilegalno stopila v Slovenijo. Postopki z njima še potekajo.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja