Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 9. 4. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih dveh dneh prejeli 503 klice občanov. 142 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

39 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,9 s področja mejnih zadev in tujcev,56 s področja prometne varnosti in 34 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V Sv. Florjanu, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, se je v petek popoldne huje poškodovala 38-letna kolesarka, ki je padla zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Laški policisti so v petek popoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel več kot dva promila alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Dvema voznikoma, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj, so zasegli vozi. V Celju so zasegli kolo z motorjem, v Žalcu pa osebno vozilo.

Kriminaliteta

V zadnjih dveh dneh so na območju policijskih postaj Celje in Velenje obravnavali dva primera nasilja v družini. Nasilnežema so izrekli ukrepa prepovedi približevanja. Sledita kazenski ovadbi.

Konjiški policisti so bili v petek obveščeni, da je neznani storilec iz ene od trgovin ukradel več prehranskih izdelkov in peš pobegnil proti centru Slovenskih Konjic, kjer so ga prijeli policisti. Moški, z območja Novega mesta, je imel pri sebi za dobrih 120 € ukradenih izdelkov. Izdelke so vrnili v trgovino, 22-letnega storilca bodo kazensko ovadili.

Na Pucovi ulici v Celju je neznani storilec z vozila ukradel katalizator.

V petek, nekaj pred 18. uro, so v podjetju v Zrečah obravnavali požar. Zagorel je ventilator peči na liniji za kaljenje. Prve ugotovitve kažejo, da je tuja krivda za nastanek požara izključena.

Danes, okoli treh zjutraj, so bili obveščeni, da je v Kompolah zagorelo gospodarsko poslopje. Živino in več kmetijskih strojev so uspeli pravočasno rešiti pred ognjem. Vzrok požara še ni znan.

Danes ponoči je v Preboldu neznani storilec vlomil v trgovino in ukradel več cigaret.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih dveh dneh prejeli 503 klice občanov. 142 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.