Policijsko poročilo, 9.4.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 285 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 19 s področja prometne varnosti ter prav tako 19 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in šestih z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so nekaj čez poldne obravnavali v Preseki, na območju Policijske postaje Mozirje. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je med prehitevanjem trčila v kombinirano vozilo, zaradi česar je voznik zapeljal z vozišča, v obcestni jarek. V prometni nesreči so se lažje poškodovali vsi trije udeleženci, povzročiteljica ter voznik kombiniranega vozila in njegov sopotnik. Povzročiteljici so zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so devetkrat ukrepali v javnih prostorih in enkrat v zasebnih.

Kriminaliteta

Okoli 16. ure so na Stanetovi ulici v Celju obravnavali rop trafike. Neznani moški, oblečen v temna oblačila, je v trafiki z nožem zagrozil zaposleni in zahteval denar. Ko je dobil gotovino je zbežal.

V Mežici je neznani storilec vlomil v skladišče pri osnovni šoli. Več TUKAJ.

V Vodicah pri Slivnici, na območju Policijske postaje Šentjur, so obravnavali požar. Nekaj čez 13. uro smo bili obveščeni, da je v stanovanjski hiši zagorel pralni stroj. Tuja krivda za nastanek požara je izključena. Pri gašenju požara se je lastnica poškodovala.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja