Policijsko poročilo, 9. 12. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 255 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih. 19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 38 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Tudi na območju PU Celje sneg na nekaterih območjih še povzroča preglavice v prometu. Zaradi snežnih razmer so od sinoči na območju PU Celje obravnavali več prometnih nesreč z materialno škodo in več zdrsov tovornih vozil. Zaradi jutranje prometne nesreče na avtocesti med počivališčem Zima in Celje, kjer je voznik tovornega vozila s priklopnikom, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča, pri čemer se je priklopni del vozila prevrnil in obstal na vozišču, je bila avtocesta v smeri proti Celju dobro uro zaprta. Trenutno ponekod za krajši čas promet ovirajo tudi podrta drevesa.

Vse voznike opozarjajo naj se na pot ne podajo brez ustrezne zimske opreme, naj vožnjo prilagodijo razmeram na voziščih, vozijo naj z zadostno varnostno razdaljo, vozila naj pred vožnjo temeljito očistijo, pri vožnji naj bodo še posebej strpni in previdni. Tudi pešci naj bodo v teh razmerah še posebej previdni, saj so ob slabši vidljivosti še bolj izpostavljeni kot sicer. Pri prečkanju vozišč naj imajo v mislih, da so zavorne poti avtomobilov v teh razmerah daljše.

Včerajšnje dogajanje s področja kriminalitete so zaznamovali predvsem vlomi v stanovanjske hiše in stanovanja.

Na Smrekarjevi ulici v Celju so obravnavali vloma v dve stanovanji stanovanjskega bloka. Iz enega stanovanja je storilec ukradel več kosov zlatnine.

Včeraj so obravnavali tudi štiri vlome v stanovanjske hiše na območju policijskih postaj Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Slovenske Konjice.

V Slatini pri Ponikvi je storilec splezal na balkon in v hišo vlomil skozi balkonska vrata. Ukradel je nekaj gotovine, več kosov zlatnine in nekaj drugih stvari.

V Lipoglavu je storilec v stanovanjsko hišo vlomil skozi okno. Preiskal je večino prostorov, ukradel ni ničesar.

V Lazah pri Dramljah je neznani storilec v hišo vlomil skozi okno, poškodoval je tudi vrata terase, kjer je poskušal vlomiti. Po prvih podatkih lastniki ničesar ne pogrešajo.

Vlom v stanovanjsko hišo so hišo včeraj obravnavali tudi v Vidovici. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata na zadnji strani hiše. Ukradel je več zlatnine.

V Tratni pri Grobelnem je neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in preiskal prostore. Ukradel ni ničesar.

Največ vlomov se običajno zgodi čez dan, ko so ljudje zdoma, zato naj občani poskrbijo da bo njihov dom videti, kot da je vedno nekdo doma. Že prižgan radio in prižgane luči vlomilce kdaj odvrnejo od namere. Priporočljiva je tudi namestitev alarmnih sistemov ali varnostnih kamer.

Občani naj bodo pozorni na pojav sumljivih oseb ali vozil v stanovanjskih soseskah. Če opazijo sumljive neznance naj takoj pokličejo na telefonsko številko 113 in naj si poskušajo zapomniti čim več podatkov o sumljivih osebah in vozilih. V primeru vloma naj se ničesar ne dotikajo ali vstopajo v objekt, temveč naj takoj obvestijo policijo. Policisti bodo opravili ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovali sledi. Ob daljših odsotnostih naj sosede zaprosijo za praznjenje poštnega nabiralnika, odsotnosti od doma pa naj ne oznanjajo na družbenih omrežjih.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije