Policijsko poročilo, 9.10.2020

Policija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 291 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih.

Prometna varnost

Nekaj po 09.30 uri so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Teharski cesti v Celju. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti 26 letne voznice osebnega vozila. Povzročiteljica je izsilila prednost 18 letnemu vozniku neregistriranega kolesa z motorjem, kateri se je v nesreči huje telesno poškodoval. Policisti bodo zoper voznico podali kazensko ovadbo zoper voznika pa plačilni nalog zaradi vožnje z neregistriranim vozilom.

Dvema voznikoma, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so včeraj zasegli vozila.

Kriminaliteta

Policisti PP Žalec so 7. 10. 2020 obravnavali kaznivo dejanje vloma v enega izmed poslovnih objektov v Šempetru v Savinjski dolini. V zvezi navedenega kaznivega dejanja so včeraj okoli 08.00 ure Šempetru odvzeli prostost petim moškim starim med 23 in 33 leti. Zoper navedene osumljence bodo podali kazensko ovadbo za navedeno kaznivo dejanje.

Prav tako še intenzivno zbirajo obvestila v zvezi z drugimi izvršenimi kaznivimi dejanji na njihovem območju.

Šentjurski policisti so obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti. Nekaj po 09.30 uri so bili obveščeni, da se je v enem izmed podjetij na območju Šentjurja, huje telesno poškodoval 39 letni državljan Hrvaške. Do poškodbe je prišlo pri premiku palete z viličarjem na kateri je bilo pakirano steklo. Med transportom je steklo na paleti počilo in pri tem poškodovalo moškega. Policisti v zvezi kaznivega dejanja še zbirajo obvestila.

Na Maistrovi ulici v Slovenj Gradcu je neznani storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka odtujil kolo znamke KTM.

Velenjski policisti so v kraju Černova obravnavali tatvino goriva iz tovornega vozila.

V Celju na Škapinovi ulice je neznani storilec poskušal vlomiti v kletne prostore.

V Šempetru v Savinjski dolini je neznani storilec odtujil starejše neregistrirano osebno vozilo znamke VW Bora kovinsko sive barve.

Nasilje v družini

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini, so včeraj  na območju Policijske uprave Celje ovadili moškega. Policisti so mu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Nedovoljen prehod državne meje

Policisti PP Rogaška Slatina so včeraj ob 16.30 uri v Rogatcu odvzeli prostost 32 letnemu moškemu za katerega so ugotovili, da je osumljen storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meja ali ozemlja države. Prav tako so policisti prijeli dva mladoletna državljana Kosova, ki sta ilegalno prestopila državno mejo, katera je osumljeni prevažal v vozilu. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Nesreče pri delu

Na območju Vojnika so policisti obravnavali nesrečo pri delu v kateri se je huje telesno poškodoval 62 letni moški. Do nesreče je prišlo pri sestopanju po lesenih stopnicah v starejši stanovanjski hiši, po tem ko je čistil dimnik. Poškodovani je ostal na zdravljenju v SB Celje.

Prav tako so nesrečo pri delu obravnavali policisti na območju Raven na Koroškem ter na območju Prevalj, o čemer smo že poročali tukaj.

Na območju Prevalj se je pri delu v gozdu poškodoval 38 letni moški. Do poškodbe je prišlo pri spravljanju lesa, kjer mu je traktor poškodoval nogo. Poškodovani je bil odpeljan v SB Slovenj Gradec kjer je ostal na zdravljenju.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.