Policijsko poročilo, 8. september 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 242 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

S področja cestnega prometa poročajo o prometni nesreči v kateri se je hudo poškodovala kolesarka, o dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in o petih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 18. ure obravnavali v Dobrovljah, na območju Policijske postaje Žalec, kjer je pri vožnji po klancu navzdol, v smeri Letuša, 56-letna kolesarka zapeljala na bankino,
izgubila oblast nad kolesom in padla. Pri padcu se je hudo poškodovala.

Kršitev javnega reda in miru

Zaradi kršitev javnega reda in miru so štirikrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

Področje kriminalitete

Danes, okoli treh zjutraj, so bili obveščeni o vlomu v trafiko v Slovenskih  Konjicah. Storilec je ukradel več cigaret, škodo je lastnici povzročil tudi s poškodovanjem vrat.

Na območju Policijske postaje Rogaška  Slatina so obravnavali štiri ilegalne prehode državne meje.

Nesreča pri delu

V dopoldanskih urah so v Mislinjski Dobravi obravnavali nesrečo pri delu. 26-letni delavec je med pleskanjem kovinskega dela ob dimniku, padel s strehe, z višine približno petih metrov in se hudo poškodoval. V omenjenem primeru  zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega  dejanja
povzročitev nevarnosti pri gradbenih dejavnostih.

Miren in varen četrtek želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje