Policijsko poročilo, 8. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 878 klicev občanov. 228 klicev je bilo interventnih, trije so bili nujni.

58 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 92 s področja prometne varnosti in 57 s področja javnega reda in miru, štiri kršitelje so policisti pridržali.

Policisti so obravnavali tri prometne nesreče s hudimi telesni poškodbami, osem z lažjimi telesnimi poškodbami in dvanajst z materialno škodo. Enega voznika so pridržali, devetim voznikom so policisti zasegli vozila, saj niso izpolnjevali pogojev za vožnjo.

Petek, 5. avgust 2022

Na območju Velenja so policisti nekaj pred 17. uro obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje telesno poškodoval 36. letni voznik električnega skiroja, ki je padel zaradi neprilagojene hitrosti.

Šentjurski policisti so nekaj pred 19.30 uro obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje telesno poškodoval 20. letni voznik štirikolesnika. V kraju Turno je vozil štirikolesnik po klancu navzgor in v desnem nepreglednem ovinku prehiteval pred seboj vozeče vozilo. Pri tem je trčil v 48. letnega voznika osebnega vozila, ki je v tistem trenutku pripeljal iz nasprotne smeri. Poškodovani voznik štirikolesnika je bil odpeljan v SB Celje. Policisti so ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo, ki so mu ga zasegli, zoper voznika sledi kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Policisti v Slovenj Gradcu so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.  

V Šempetru v Savinjski dolini je neznani storilec vlomil v gradbeni kontejner iz katerega je odtujil različno orodje in armature.

V Celju na Bregu je neznani storilec preko noči vlomil v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil gotovino.

V Letušu  je neznani storilec vlomil v brunarico iz katere je odtujil lovsko kamero, gotovino in napitke.

V Podsredi – občina Šmarje pri Jelšah je neznani storilec poškodoval nagrobnik na pokopališču.

V Trnavi na območju Žalca je neznani storilec poskušal vlomiti v brunarico Športnega društva.

Na kopališču v Slovenskih Konjicah je neznanec obiskovalcu iz torbice odtujil gotovino.

Na območju Brdinj – Ravne na Koroškem so policisti nekaj pred polnoči obravnavali požar, kjer je zagorelo v smeteh pri brunarici. Policisti so ugotovili, da se je nato požar razširil na nadstrešek in brunarico, katerega so pogasili gasilci. Nastala je materialna škoda. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

Sobota, 6. avgust 2022

Zjutraj nekaj po 3. uri so policisti na območju Rogatcu prijeli osem državljanov Burundija, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.  

Žalski policisti so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0,72 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Mozirski policisti pa so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel 0,41 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.  Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.  

Preko noči je neznani storilec v Tepanju na počivališču državljanu Romunije iz kamp prikolice odtujil 50 € in mobilni telefon.

V Radljah ob Dravi so policisti obravnavali 40. letnega moškega, ki je izvršil tatvino parfumov v trgovini in bil zaloten s strani zaposlenih.

Policisti Radlje ob Dravi so nekaj pred 11. uro obravnavali nesrečo pri delu v kateri se je lažje telesno poškodoval 74. letni moški. Navedeni je podiral drevje v gozdu in se pri izvleki hloda poškodoval. Tuja krivda je izključena, poškodovani je bil odpeljan v UKC Maribor, policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.  

Nedelja, 7. avgust 2022

Zjutraj nekaj po 4. uri so policisti na območju Rogatca prijeli dva državljana Burundija, ki sta zaprosila za azil in bila odpeljana v azilni dom.  

Včeraj ob 20.40 uri so policisti v Dramljah obravnavali prometno nesrečo v kateri je 45. letni voznik osebnega vozila pri vzvratni vožnji na parkirišču trčil v 52. letno žensko. V nesreči je bila peška huje telesno poškodovana in je bila odpeljana v SB Celje. Policisti bodo voznika kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Mozirski policisti so včeraj nekaj pred 21. uro v kraju Ter obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 60. letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal izven vozišča in trčil v parkirano vozilo. Policisti so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0,89 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo policisti napisali obdolžiolni predlog. Voznik se je v nesreči huje telesno poškodoval.

Velenjski policisti so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel 0,62 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.  Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.  

V Celju na Ljubljanski cesti je neznani storilec vlomil skozi okno kabineta v II. Osnovno šolo.