Policijsko poročilo, 8.8.2019

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti včeraj prejeli 386 klicev, v 75. primerih je šlo za interventne dogodke.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali osemkrat.

S področja cestnega prometa poročamo o osemnajstih prometnih nesrečah. V eni se je huje poškodovala sopotnica, voznik in druga sopotnica pa lažje.

Omenjeno prometno nesrečo so danes, nekaj čez eno uro zjutraj, obravnavali v Trnovljah pri Celju. 17-letni voznik osebnega vozila, ki nima vozniškega dovoljenja, so ga pa zaradi cestno prometnih prekrškov že večkrat obravnavali, je vozil pod vplivom alkohola iz Trnovelj proti Celju. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z vozišča. Vozilo je najprej trčilo v manjše okrasno drevje ob hiši, nato pa z zadnjim levim delom še silovito trčilo v stanovanjsko hišo. V trčenju se je hudo poškodovala 19-letna sopotnica, 17-letni voznik in 17 letna sopotnica pa lažje.

Na Širšem območju Smrekovca je včeraj potekala obširna iskalna akcija pogrešanega Friderika Ješovnika. Pogrešanega niso našli, z iskanjem nadaljujejo danes.

Danes v jutranjih urah so policisti bili obveščeni, da se je k staršem vrnila Lea Jevšenak, ki je bil pogrešana od 27. julija, kot smo poročali že TUKAJ.

V nadaljevanju o preostalem včerajšnjem dogajanju.

Vloma – Celje

V Celju so obravnavali vlom v zabojnik, kjer prodajajo perutninske izdelke. Storilec je ukradel monitor in tipkovnico.

Na letnem kopališču v Celju je neznanec vlomil v gostinski lokal in ukradel več različnih pijač.

Tatvina telefona – Velenje

Na Zidanškovi cesti v Velenju so občanki iz torbice, ki jo je odložila, ukradli mobilni telefon.

Povzročitev splošne nevarnosti – Šentjur

V trgovini v Šentjurju so obravnavali povzročitev splošne nevarnosti. Za zdaj še neznani storilec je na pločevinke purpena stisnil tubo lepila in podtaknil ogenj. Dve pločevinki je razneslo. Ogenj so pogasili zaposleni. V trgovini je bilo v času dogodka več ljudi, nihče ni bil poškodovan. Povzročeno materialno škodo ocenjujejo na najmanj 10.000 €. O zadevi še zbiramo obvestila.

Nesreči pri delu – Slovenske Konjice in Šmartno ob Paki

V pekarni v Slovenskih Konjicah se je zaradi kratkega stika na električni napeljavi poškodoval 17- letni fant, pri popravilu viličarja v delavnici v Šmartnem ob Paki pa se je huje poškodoval 23-letnik.

Na planini Arta, na območju Raduhe, je na pašniku bik včeraj napadel 63-letno žensko, skrbnico pašnika, in jo hudo poškodoval.

Ilegalni prestop državne meje – Rogatec in Sodna vas

Danes zgodaj zjutraj so pri ilegalnem prestopu meje ne območju Rogatca zalotili 17 ilegalnih prebežnikov, državljanov Iraka in Irana, v Sodni vasi pa so ustavili voznika osebnega vozila, državljana Sirije, ki je v vozilu prevažal 7 ilegalnih prebežnikov, katerih državljanstvo še ugotavljamo. Postopki z vsemi še potekajo.

VIR: PU Celje, Milena Trbulin

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila