Policijsko poročilo, 8. 7. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 224 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih.

19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 26 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

Obravnavali so eno prometno nesrečo, ki se je končala z lahkimi telesnimi poškodbami ter 10  prometnih nesreč z materialno škodo.

Kršitev javnega reda in miru

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 3 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnih prostorih.

Zaseg vozila

V Slovenskih Konjicah so policisti vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega  dovoljenja zasegli neregistriran osebni avto. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu,  voznik pa je vozil tudi pod vplivom alkohola.

Prehitra vožnja

Mozirski policisti so včeraj zvečer imeli v postopku voznika osebnega avtomobila  –začetnika,  ki  je  izven  naselja Šentjanž, kjer je hitrost omejena na 70 km/h vozil s hitrostjo 191 km/h.

Tatvine

Celjski policisti so obravnavali tatvino v eni izmed trgovin v Celju, kjer je 22 letni Celjan poskušal odtujiti za 121 Eur različnih artiklov, ter bil pri tem zaloten s strani varnostnika.

Tudi v Dravogradu in Ravnah na Koroškem so varnostniki v trgovinah pri tatvini zalotili  storilce ter jih predali policistom. V Dravogradu je 62 letna  občanka s pridodajanjem sadja po tehtanju poskušala odtujiti za 1,81 Eur sadja, na Ravnah pa je 26 letna občanka poskušala odtujili za 20 Eur različnih prehrambenih artiklov.

V Šentjurju je bilo ukradeno žensko kolo znamke Nakamura, bele barve, katerega  je  lastnica pustila  zaklenjenega na železniški postaji v Šentjurju.

Velenjski policisti so opravili ogled tatvine denarja in bančne kartice iz odklenjenega osebnega avtomobila.

V trgovskem centru v Celju je eden izmed nepridipravov iz nakupovalnega vozišča oškodovanki odtujil  torbico z denarnico in denarjem.

V Celju je neznani storilec izpred enega izmed podjetij odtujil 60 evrov palet.

V Laškem so policisti opravili ogled poskusa vloma v stanovanje. Storilec v stanovanje ni uspel vstopiti,  je pa na na vratih povzročil za 200 Eur škode.

Vir: Policijska uprava Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije