Policijsko poročilo, 8.7.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 291 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih.

12 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 26 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

O smrti 34-letnega motorista, dvanajsti letošnji smrtni žrtvi prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, so včeraj že poročali. Danes dodajajo podrobnejši opis prometne nesreče. 34-letni motorist je vozil neregistrirano motorno kolo iz smeri Zbelovega proti Ločam. V nepreglednem levem ovinku hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku in tehničnim lastnostim ceste ter svojim vozniškim sposobnostim in je izgubil oblast nad motornim kolesom, trčil v cestni smernik in nato vozil po travnati površini ob cesti, kjer je padel z motornega kolesa in trčil v prometni znak in poškodbam podlegel.

Cestni promet

Poleg že omenjene tragične prometne nesreče so včeraj obravnavali še štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in sedem prometnih nesreč z materialno škodo. Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so obravnavali v Šoštanju, v Marija Reki, v Zbelovski Gori in v Velenju.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V Mislinji so obravnavali tatvino. Storilec je iz trgovine ukradel tri motorne žage, dva kompresorja in visokotlačni čistilec.

Okoli 14. ure so bili obveščeni o požaru v Velenju. V požaru je zgorelo ostrešje s sončno elektrarno. Do požara je najverjetneje prišlo pri sušilnem stroju. Tuja krivda je izključena.

Okoli 22. ure so bili obveščeni o požaru na deponiji za predelavo in razvrščanje odpadkov v Bukovžlaku. V požaru so zagoreli mešani komunalni odpadki na območju velikem približno 10 x 25 m. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi samovžiga. Materialna škoda ni nastala. Požar so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Celje ter gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ljubečna, Teharje in Trnovlje.

VIR: PU Celje

Dogodki