Policijsko poročilo, 8. 6. 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so od petka do danes prejeli 741 klicev občanov. 164 klicev je bilo interventnih, trije nujni.S področja cestnega prometa poročamo o 46. prometnih nesrečah. V dveh sta se dve osebi hudo poškodovali. Šest prometnih nesreč se je končalo z lažjimi poškodbami udeleženih, 38 pa z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru  so petnajstkrat ukrepali v javnih prostorih in enajstkrat v zasebnih.

Na Policijski postaji Slovenj Gradec imajo med najdenimi stvarmi daljnogled znamke Alpex. Lastnik ga lahko, z dokazili o lastništvu, prevzame pri njih.

Petek, 5. junij 2020

Prometna varnost

Okoli 22.30 ure  so v Celju, na Mariborski ulici, obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročila 24-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, trčila v cestno prometno signalizacijo. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela voznica več kot promilov alkohola v krvi. 24-letnici  so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog. Na  Muti  so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Kriminaliteta

Na Pucovi ulici v Celju  so obravnavali drzno tatvino. Neznana ženska, nižje in močnejše postave, črnih las, stara okoli 40 let, je stanovalcu stanovanjskega bloka hotela prodati kremo. Ko jo je zavrnil, ga je prosila, če ji lahko prinese kozarec vode. Medtem, ko je odšel v kuhinjo, mu je ukradla denarnico z gotovino in dokumenti.

V Celju, na Stanetovi ulici,  so obravnavali tatvino v trgovini. Neznani storilec je ukradel robotski sesalnik, mini dron in nekaj druge tehnične opreme.

V Škalah, na območju Velenja, je neznanec vlomil v cerkev in v mrliško vežico. Ukradel ni ničesar. Škodo je povzročil s poškodovanjem vrat.

Sobota, 6. junij 2020

Prometna varnost

Okoli 17. ure  so izven naselja Bukovska vas obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval 48-letni voznik motornega kolesa o kateri smo pisali že TUKAJ

Kriminaliteta

V Kozjem  so obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec jo je okoli 800 litrov, ukradel iz rezervoarja tovornega vozila. Na območju Vojnika  so obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše.Storilec je ukradel stroj za barvanje zidov in nekaj kosov orodja. Na Kocenovi ulici v Celju  so obravnavali poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je s kredo in oljno barvo popisal vrata, okensko polico in tla pred vhodom v objekt.

Nedelja, 7. junij 2020

Kriminaliteta

Nekaj čez polnoč  so bili obveščeni o požaru v Šentjanžu pri Dravogradu, kjer sta na območju industrijske cone, zagoreli dve tovorni vozili. Ogled kraja požara še opravljajo. O njem smo poročali že TUKAJ.

Na območju Vojnika  so obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše. Storilec je ukradel stroj kopalniško kanaleto in nekaj izolacijskega materiala.

Prometna varnost

Na panoramski cesti v Solčavi, se je nekaj pred 14. uro, huje poškodoval 54-letni voznik motornega kolesa. Motorist je bil v prometni nesreči udeležen sam. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je v levem ovinku izgubil oblast nad motornim kolesom in padel.

Nekaj čez 23. uro  so v Šoštanju obravnavali voznika, ki ni ustavil na znake policistov. V centru mesta je vozilo nato parkiral in poskušal peš pobegniti. Vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja,  so neregistrirano vozilo, na katerem je imel nameščene ukradene registrske tablice, zasegli. Prav tako  so mu zasegli električni skiro, ki ga je imel v vozilu, za katerega ni znal pojasniti izvora in obstaja sum, da je bil skiro ukraden.

VIR: PU Celje