Policijsko poročilo, 8.5.2020

Policija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih štiriindvajsetih urah poklicalo 302 občanov. 79 klicev je bilo interventnih, eden nujen.  

S področja cestnega prometa so obravnavali dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in tri z materialno škodo.

Policisti PP Mozirje so imeli v postopku voznika osebnega vozila zaradi prekoračitve hitrosti, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, med postopkom pa se je usedel nazaj v svoje vozilo in vozilo spravil v pogon z namenom, da bi se s kraja odpeljal. Policisti so voznika pridržali in bodo zaradi kršitev zoper njega podali obdolžilni predlog.

S področja kriminalitete so policisti in kriminalisti obravnavali 14 različnih kaznivih dejanj.

V Velenju na Rudarski cesti je neznani storilec vlomil v dve kleti, kjer je iz ene odtujil kolo znamke Nakamura, grafitno sive barve. Prav tako je neznani storilec iz kleti na Cesti talcev v Velenju odtujil žensko kolo znamke Nakamura.

Na Koroški cesti v Velenju je neznani storilec vlomil v mesomat od koder je odtujil meso.

 V kraju Založe na območju Žalca je neznani storilec preko noči odtujil 12 manjših cipres.

Policisti in kriminalisti so obravnavali tudi dve kaznivi dejanji Nasilja v družini, dve kaznivi dejanji Grožnje, eno kaznivo dejnje Lahke telesne poškodbe in Poškodovanje tuje stvari.

S področja javnega reda in miru so policisti obravnavali šest kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru in pet kršitev na javnem kraju.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja