Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 8. 11. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 266 klicev občanov. 87 klicev je bilo interventnih.
Fotografija je simbolična

28 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so na našem območju obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo, dvema voznikoma so policisti zasegli vozili, saj nista izpolnjevala pogojev za vožnjo v prometu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trikrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Enega kršitelja so policisti pridržali.  

Kriminaliteta

V Črešnovi na območju Slovenskih Konjic je bila iz vozila odtujena registrska tablica z oznako CE LF-735.

V Velenju na Cesti Simona Blatnika je neznani storilec poskušal vlomiti v vrtno uto.

V Štorah je bil odtujen katalizator iz parkiranega tovornega vozila.

Na Javorniku – Ravne na Koroškem je neznani storilec poskušal vlomiti v parkirano osebno vozilo.

V Gajih na območju Celja je bilo vlomljeno v poslovne prostore podjetja in tri priročna skladišča. Nastala je materialna škoda.

Policisti so v Celju na območju Babnega obravnavali drzno tatvino, katero je izvršil moški oblečen v temnejša oblačila. Nekaj po 14. uri je neznanec potrkal oškodovanki na okno vozila, katera mu je odprla in zahteval od nje podpis nekakšne pole ter denar. Oškodovanka mu je izročila nekaj kovancev, nato pa ji je iz denarnice na silo odtujil še manjšo količino denarja.

Danes ob 01.20 uri so bili obveščeni o poškodovanju parkomata na Železniški postaji v Celju. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da so neznanci pristopili do parkomata in ga poškodovali tako, da so nanj namestili eksplozivno sredstvo, ki je pri aktiviranju poškodovalo parkomat. Po dejanju so storilci s kraja pobegnili. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev.

Požar

Nekaj po 19. uri smo bili obveščeni o požaru v Ločah, občina Slovenske Konjice. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je v celoti zgorel delovni stroj. Tuja krivda je izključena v požaru ni bil nihče poškodovan, požar so pogasili gasilci PGD Loče in Slovenske Konjice.

Ilegalne migracije

V Imenem na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so policisti izsledili tri državljane Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bili nastanjeni v azilni dom.

Miren in varen dan želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 266 klicev občanov. 87 klicev je bilo interventnih.