Policijsko poročilo, 8. 11. 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 236 klicev občanov. 51 klicev je bilo interventnih. 15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 18 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in tri z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali enkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru.

Policisti PP Žalec so na območju Velike Pirešice obravnavali kaznivo dejanje Obremenjevanje in uničenje okolja, kjer je prišlo do izlitja manjše količine kurilnega olja v potok. Policisti so opravili ogled kraja in zbirajo obvestila ter bodo o dejanju obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti PP Dravograd so v kraju Gorče obravnavali kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti, kjer je bil pri izvajanju skupinskega lova lažje telesno poškodovan 51. letni lovec iz območja Raven na Koroškem. Do poškodbe je prišlo zaradi nepravilnega ravnanja 51. letnega lovca pri izvajanju skupinskega lova. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter bodo o dejanju obvestili pristojno državno tožilstvo.

V Šmarju pri Jelšah so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru pri katerem je prišlo do prepira in pretepa med tremi moškimi iz območja Šmarja. V zvezi kršitve policisti zbirajo obvestila tudi o kaznivem dejanju nasilništva.

V Arclinu so policisti PP Celje obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval parkirano osebno vozilo.

V Mislinjski dobravi na območju Slovenj Gradca so policisti obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec zažgal prenosno stranišče.

Vir: PU Celje