Policijsko poročilo, 7. 9. 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 806 klicev občanov. 198 klicev je bilo interventnih, sedem nujnih.

Petek, 4. september 2020

 • Nekaj pred 16. uro so policisti v Vitanju obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil voznik motornega kolesa. Pri padcu se je lažje poškodovala sopotnica na motornem kolesu.
 • Okoli 17.30 ure je na Čečovju, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padel vinjen kolesar, o čemer smo že poročali TUKAJ.
 • V Celju, na Ulici ob železnici, je neznani storilec na osebnem vozilu naredil dva risa in lastnici vozila povzročil za okoli 300 € škode.
 • V petek so bili policisti obveščeni še o spletni goljufiji. Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah se je občanka preko spleta dogovarjala za nakup psov in nakazala 400 € varščine. Takoj, ko je goljuf prejel denar, je njegov profil postal neaktiven. Spletne prevare so vse pogostejše. Internet je postal neznansko privlačen za spletne kriminalce. Napadalci z umetelnimi zvijačami in obljubami iz vas izžamejo denar, ali pridobijo dragoceno finančno informacijo,” poudarjajo na policiji. Prevare, v katerih nastopajo vaši že zdavnaj pozabljeni in preminuli svojci ali nigerijski princi, še zdaleč niso več edino sredstvo za doseganje cilja. Spletni kriminalci postajajo vse bolj inovativni in vse teže jih je odkriti., so še zapisali na PU Celje. Več o prevarah pri spletnem nakupovanju najdete TUKAJ.

Sobota, 5. september 2020

V soboto so policisti obravnavali tri nesreče pri delu.

 • V Podkraju pri Velenju se je smrtno poškodoval 69-letni moški. Pri košnji na strmem terenu mu je kosilnica zdrsnila in ga prevozila. V dogodku se je 69-letnik tako hudo poškodoval, da je poškodbam na kraju podlegel.
 • V Arji vasi se je v skladišču hmelja huje poškodoval 49-letni moški, ki je padel s korita za vlaženje hmelja in se hudo poškodoval.
 • V gozdu v Šmartnem ob Paki se je pri podiranju drevja huje poškodoval 62-letni moški. 62-letnika je poškodovalo deblo drevesa, ki je padlo nanj.
 • Okoli 15.30 ure so v Spodnjih Stranicah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval 26-letni motorist, ki je vozil iz smeri Vojnika proti Slovenskim Konjicam. Motorist je nepravilno, pri polni črti,
  prehiteval kolono vozil in trčil v 21-letno voznico, ki je jot prva v koloni, pravilno, zavijala v levo, na stransko cesto. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval.
 • Na cesti med Kasazami in Petričkom se je lažje poškodoval voznik kolesa z motorjem, ki se je umikal nasproti vozečemu osebnemu vozilu, zapeljal na bankino in padel.
 • V Trnovcu pri Dramljah so obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo. V trčenju se je lažje poškodoval sopotnik v vozilu oškodovanega voznika.
 • Na območju Vojnika so obravnavali vlom v poslovne prostore, od koder je storilec ukradel štirikolesnik znamke CAN-AM TRAXTER HD8 srebrne barve, vreden okoli 20.000 €.
 • V Celju so obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilcu v vozilo ni uspelo vstopiti. Lastnici je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Nedelja, 6. september 2020

 • V Velenju je neznani storilec, skozi pritlično okno, vlomil v prostore ene od osnovnih šol. Ukradel ni ničesar.
 • Od petka do nedelje so na območju PU Celje voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli 10 vozil.

Vir: PU Celje