Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 7. 7. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 315 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih, 2nujna.

30 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so bili obveščeni o eni smrtni prometni nesreči, eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, treh z lažjimi in šestnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila. Dve tovorni in eno osebno.

O tragični prometni nesreči, v kateri je včeraj v Celju, umrl 71-letni kolesar, so danes že poročali.

Dodajamo še podatke o včerajšnji prometni nesreči s hudimi poškodbami, ki se je okoli 17. ure zgodila na lokalni cesti v Strmcu, na območju Raduhe. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Snežne jame, v desnem nepreglednem ovinku, zaradi neprilagojene hitrost, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznico osebnega vozila, ki je pravilno pripeljala nasproti. Voznica se je v trčenju hudo poškodovala, povzročitelj v prometni nesreči ni bil poškodovan.

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so obravnavali voznika štirikolesnika, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel dobri dva promila alkohola v krvi. Voznika so pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali enkrat.

Kriminaliteta

V Radečah so obravnavali vlom v prostore trgovine. Storilci so ukradli gozdarski vitel.

Na Ljubečni je neznani storilec iz poslovnih prostorov ukradel traktorsko kosilnico.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 315 klicev občanov. 81 klicev je bilo interventnih, 2nujna.