Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 7. 4. 2019

V Petek in soboto so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 136 Interventnih dogodkov. Od petkovega dogajanja izpostavljajo ilegalni prehod državne meje, tatvino, goriva in drzno tatvino. Soboto pa 26-letnik, ki je poškodoval več oseb in vozil, prometna nesreča vinjenega motorista in tatvina.

Ilegalni prehod državne meje in prijetje dveh sprovajalcev – Dobovec.

V petek, okoli 15. ure, so na območju Dobovca izsledili dva ilegalna prebežnika, državljana Kosova. Kmalu po prijetju sta se z osebnim vozilom na mejni prehod Dobovec iz Republike Hrvaške pripeljala dva državljana Kosova, ki sta se sumljivo obnašala, zato so policisti pri mejni kontroli posumili, da bi lahko šlo za sprovajalca, kar se je v nadaljnjem postopku potrdilo.

Moška v vozilu sta namreč na hrvaški strani iz vozila odložila državljana Kosova, ki sta nato ilegalno vstopila v Slovenijo, kjer so ju izsledili. Oba državljana Kosova, stara 24 in 31 let, sta zaprosila za azil. Sprovajalca, stara 25 in 47 let so pridržali. Danes so ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil sodno pridržanje.

Tatvina goriva – Zgornji Orlič.

Iz rezervoarja traktorja, parkiranega v gozdu v Zg. Orliču, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, je neznani storilec ukradel okoli 100 litrov nafte.

Drzna tatvina – Celje.

V petek okoli 22. ure so bili obveščeni o drzni tatvini. Trije mlajši moški so na Vrunčevi ulici v Celju napadli občana in mu ukradli denarnico z bančno kartico in gotovino.

O 26-letnem državljanu Bosne in Hercegovine, ki je poškodoval več ljudi in vozil ter pri odvzemu prostosti poškodoval policista, v reko vrgel dve mladoletni osebi in ugriznil otroka smo pisali TUKAJ.

Poleg omenjenega so včeraj obravnavali še tatvino desk in prometno nesrečo motorista, ki je vozil pod vplivom alkohola. Več o nesreči na Prevaljah najdete TUKAJ.

Tatvina – Preški vrh.

V soboto smo bili obveščeni o tatvini okoli 5.000 € vrednih hrastovih desk, ki so bile zložene ob novogradnji stanovanjske hiše. Neznani storilec jih je ukradel na Preškem vrhu na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem.

Vir: PU Celje

Dogodki