Policijsko poročilo, 7. 10. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 254 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih.

22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in osmih prometnih nesrečah z materialno škodo. Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozili.

Dopoldne so velenjski policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena voznika osebnega  vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznice osebnega vozila, ki je trčila v pred seboj vozečega voznika osebnega vozila. Voznika sta bila lažje telesno
poškodovana. Zoper povzročiteljico sledi plačilni nalog.

Šentjurski policisti so imeli včeraj nekaj pred 20. uro v Lazah pri Dramljah v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 0.99 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.
Vozniku so vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Celju na Kocenovi ulici je okoli 9.30 ure neznani storilec star okoli 50 let, visok okoli 175 cm, temnejših las, oblečen v modro trenerko in črno jakno, obut v črne športne copate, izvršil tatvino nakita v trgovini. Po dejanju je pobegnil v smeri Razlagove  ulice. Občane pozivamo, da v kolikor  imajo kakršnekoli informacije o storilcu da pokličejo na anonimno številko Policije 080 1200 ali 113.

V Celju na Mariborski cesti je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval parkirano vozilo. Prav tako je neznani storilec v Celju v garažni hiši poškodoval parkirano vozilo z ostrim predmetom.

V Tepanju je neznani storilec odtujil kolo.

V Žalcu na območju Pongraca je neznani storilec v daljšem časovnem obdobju poškodoval stekla na zapuščeni stanovanjski hiši.

V Podlogu v Savinjski dolini so policisti danes zjutraj nekaj pred 3. uro ustavili voznika  kombija,  ki  je prevažal euro palete, za katere je bilo ugotovljeno, da so bile odtujene. Policisti so vozniku predmete zasegli in bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Ilegalni prehodi

V Trličnem so včeraj dopoldne izsledili dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo.

Prav tako so policisti danes zjutraj izsledili več oseb državljanov Burundije in tri državljane Konga, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

Miren in varen petek ter konec tedna Vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki