Policijsko poročilo, 6.8.2019

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj občani poklicali 255-krat, v devetinšestdesetih primerih je šlo za interventne dogodke.

V policijskem poročilu najprej o prometni nesreči, ki so jo nekaj čez 18.30 uro obravnavali v Jagnjenici, na območju Policijske postaje Laško. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo jo je povzročil 41-letni voznik osebnega vozila, ki je z mostu zapeljal v potok Sopota. Voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in se je v prometni nesreči lažje poškodoval, so iz vozila rešili gasilci. Poleg njega je bil v vozilu 18-letni sopotnik, ki se na srečo ni poškodoval. Voznika bodo zaradi nevarne vožnje kazensko ovadili.

Vlom v avtomat – Nazarje

Včeraj zjutraj so policisti bili obveščeni, da je bilo med vikendom vlomljeno v avtomat za avtokozmetiko ob avtopralnici v Nazarjah. Storilec je iz avtomata ukradel okoli 50 €, s poškodovanjem le tega pa je lastniku povzročil za okoli 1.000 € škode.

Tatvini – Celje

V Celju, na Škapinovi ulici, so obravnavali tatvino. Občanka je sedla v avto in na zadnji sedež odložila torbico. Preden je uspela odpeljati sta do vozila stopila dva neznana moška, eden od njiju je odprl zadnja vrata avtomobila in ukradel torbico. Po dejanju sta pobegnila.

Tatvino denarnice so včeraj obravnavali tudi na Novem trgu v Celju. V tem primeru jo je storilec ukradel iz tovornega vozila medtem, ko je voznik razkladal tovor, ki ga je pripeljal v trgovino.

Vlom v stanovanjsko hišo – Ločica ob Savinji

V Ločici ob Savinji je neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in ukradel tri elektromotorje.

Tatvina – Velenje

V Velenju je neznani storilec izkoristil nepazljivost dveh nemških turistov, ki sta na vozilo pritrjevala kajak, pri tem sta ob vozilu odložila nahrbtnik s telefonoma, kamero, dokumenti in gotovino. Storilec je nahrbtnik ukradel. Kmalu po dogodku je ukradeni nahrbtnik iz katerega je storilec ukradel denar in kamero, v bližini našel občan in nas o tem obvestil.

Vlom v delavnico – Proseniško

Na Proseniškem je neznani storilec vlomil v delavnico in pisarno ob njej. Ukradel ni ni ničesar. Tatvina dreves – Planina pri Sevnici

Včeraj so policisti bili obveščeni, da je neznanec, v gozdu na območju Planine pri Sevnici, posekal 11 večjih dreves gabra in bukve.

Tatvina – Gornji Grad

Z gradbišča v Gornjem Gradu je neznanec ukradel dve verigi za pritrjevanje delovnih strojev.

Za konec še o včerajšnjem primeru reševanja konja

Včeraj popoldne so iz društva za zaščito živali policisti bili obveščeni, da je na Teharjah v gnojno jamo padel konj. Lastnika živali v času dogodka ni bilo doma. Konja so iz jame rešili gasilci. O dogodku so obvestili pristojne službe. Po zbranih obvestil bodo ustrezno ukrepali.

VIR: PU Celje, Milena Trbulin

Več iz istega kraja