Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 6. 6. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 200 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih.

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete,  30 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in šest z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti obravnavali v Celju, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Vzrok prometne nesreče je bila vožnja na prekratki varnostni razdalji. Voznik in udeleženec sta se lažje poškodovala.

Drugo prometno nesrečo so policisti obravnavali v Žalcu, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pri vključevanju v promet spregledal pešca. Pešec je bil lažje telesno poškodovan.

Tretjo prometno nesrečo so policisti obravnavali na območju Slovenj Gradca, o kateri so bili obveščeni naknadno. Policisti so ugotovili, da sta bili v prometni nesreči udeleženi voznici osebnih vozil. Vzrok prometne nesreče je bila vožnja na prekratki varnostni razdalji. Ena udeleženka je bila lažje poškodovana.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

V Celju je neznani storilec vlomil skozi drsna vrata v skladišče podjetja, od koder je odtujil več odpadnega bakra.  

Policisti v Dravogradu so obravnavali vlom v trgovino, iz katere je neznani storilec odtujil menjalni denar in oblačila.

Neznani storilec je v Celju na Opekarniški ulici poškodoval drog za izobešanje zastave, katero je tudi odtujil.

Izpred stanovanjskega bloka na Miklošičevi ulici v Celju je bilo odtujeno kolo z motorjem znamke Longija Eagle.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 200 klicev občanov. 60 klicev je bilo interventnih.