Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 6.4.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 179 klicev občanov. 43 klicev je bilo interventnih.

5 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 17 s področja prometne varnosti ter 12 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča in trčil v drevesa in kamin. Voznik je imel dobri dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

To pa ni bila edina vožnja pod vplivom alkohola v prazničnih dneh.

V soboto so na območju Policijske postaje Šentjur obravnavali voznika osebnega vozila, ki je bil udeležen v prometni nesreči z materialno škodo, v krvi pa je imel nekaj manj kot 2,5 promilov alkohola.

V nedeljo in včeraj so na območju Policijske postaje Laško obravnavali dva voznika osebnih vozil, ki sta imela krepko čez promilo alkohola v krvi. Na območju policijskih postaj Slovenske Konjice in Velenje pa voznika ki sta imela okoli promilo alkohola v krvi. Zoper vse so podali obdolžilne predloge.

Vse udeležence cestnega prometa policisti pozivajo naj spoštujejo cestno prometne predpise, naj bodo pri udeležbi v cestnem prometu strpni, odgovorni in spoštljivi do drugih udeležencev, predvsem pa naj ne uživajo alkoholnih pijač, če nameravajo voziti.

Včeraj so dvema voznicama, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, zasegli osebni vozili.

Kriminaliteta

Včeraj so bili obveščeni, da je neznani storilec, v zadnjem tednu ukradel osebno vozilo znamke Ford Fiesta, 1,4 TDCI, letnik 2007, registrskih številk CE NM 830. Vozilo je rdeče barve. Storilec je vozilo ukradel s parkirišča na Novem trgu v Celju.

Sinoči, nekaj pred polnočjo, je občan iz Vešenika na območju Policijske postaje Slovenske Konjice obvestil, da je slišal ropot in pred stanovanjsko hišo opazil storilca, ki je poskušal z njegovega osebnega vozila ukrasti dele vozila. Neznanec je uspel odstraniti odbijač in luč. Ko ga je lastnik opazil je s kraja zbežal z ukradeno sprednjo lučjo osebnega vozila, odbijač je pustil na kraju.

VIR: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 179 klicev občanov. 43 klicev je bilo interventnih.