Policijsko poročilo, 6.3.2020

Policija

Ta konec tedna so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 172 interventnih dogodkov.

Petek, 13. marec 2020

Hišna preiskava in zaseg konoplje – Laško

Laški policisti so v petek opravili hišno preiskavo pri 29-letnemu Laščanu. Našli in zasegli so nekaj posušene konoplje ter v kletnih prostorih odkrili prostor prirejen in opremljen za gojenje konoplje. Zasegli so mu tudi nož prirejen za napad. 29-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami.

Poskusa vlomov – Celje in Žalec

V petek so obravnavali dva poskusa vlomov. Na Cankarjevi ulici v Celju so obravnavali poskus vloma v trgovino s tekstilnimi izdelki. V Žalcu je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo.

Vožnja pod vplivom alkohola – Levec in Velenje

V noči iz petka na soboto so v Levcu ustavili voznico osebnega vozila, ki je imela 0,69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, v Velenju pa voznika, ki je imel 0,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Obema so zasegli smo vozniški dovoljenji, sledi obdolžilni predlog.

Zasega vozil – Stranje in Celje

V Stranju in v Celju so zasegli osebni vozili voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj in pod vplivom alkohola.

Kršitve javnega reda in miru

V gostinskem lokalu v Slovenj Gradcu so občanki izdali plačilni nalog, o čemer smo že poročali tukaj.

V Žalcu so kršitev javnega reda in miru obravnavali v zasebnih prostorih. Kršitelj je bil zaradi slabega psihičnega stanja napoten na zdravljenje.

V Velenju so pridržali in oglobili kršitelja, ki je javni red kršil v stanovanju.

V Lokrovcu so zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilna naloga dvema osebama.

Sobota, 14. marec 2020

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Velenje

V Lipju, na območju Policijske postaje Velenje so obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval 49-letni voznik motornega kolesa. Le ta je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel, pri tem je motorno kolo zdrselo v parkirano osebno vozilo in ga poškodovalo. Poškodovanega motorista so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Tatvina – Šentjur

V centru Šentjurja je neznanec iz odklenjenega vozila ukradel gotovino.

Poskus vloma v vozilo – Velenje

Na Šercerjevi ulici v Velenju je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. Lastniku je s poškodovanjem vrat povzročil za okoli 500 € škode.

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

Na Trgu bratov Mravljakov so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel moško znamke Lombardo, modre barve.

Tatvina – Topolšica

V Topolšici je neznani storilec vlomil v avtomat z mlečnimi izdelki in ukradel okoli 100 € gotovine. S poškodovanjem avtomata je povzročil še za okoli 500 € škode.

Vožnja pod vplivom alkohola – Čeplje in Žalec in Velenje

V Čepljah so v večernih urah ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,17 miligramov alkohola, v Trnavi, prav tako na območju Policijske postaje Žalec, pa voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola. Obema so zasegli vozniški dovoljenji, sledita obdolžilna predloga.

V Velenju je 21-letni voznik osebnega vozila zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neprilagojene hitrosti, preizkus mu je pokazal, da je imel 0,70 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, povzročil prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala njegova 20-letna sopotnica. 21-letnik je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča pri čemer se je vozilo prevrnilo na bok.

Kršitve javnega reda in miru

V Šentrupertu je moški kršil javni red in mir v gostinskem lokalu zaradi česar so ga pridržali. Uveden bo hitri postopek o prekršku.

Zaradi glasne glasbe v stanovanju v Spodnjih Prelogah so opozorili občana.

Nedelja, 15. marec 2020

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Poljana

O prometni nesreči na Poljani smo že poročali tukaj.

Poškodovanje tuje stvari – Šentjanž pri Dravogradu

O poškodovanju tuje lastnine smo že poročali tukaj.

Vloma v osebni vozili – Celje

Na Ljubljanski cesti v Celju so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel torbo z oblačili.

Vlom v osebno vozilo so včeraj obravnavali tudi v Zagradu pri gasilskem domu. V tem primeru je storilec iz denarnice, ki jo je našel v vozilu, ukradel gotovino. Na istem parkirišču so včeraj obravnavali še poskus vloma.

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

Na Šercerjevi cesti v Velenju je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel kolo.

Poškodovanje vozila – Celje

Na parkirišču ulice Pod kostanji v Celju je neznani storilec z ostrim predmetom na osebnem vozilu naredil več risov.

Zasega vozil – Dobja vas in Lopata

V Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Na avtocestnem počivališču Lopata so zasegli osebno vozilo vozniku, ki mu je poteklo vozniško dovoljenje. Voznik je bil pijan in je na počivališču zaradi nepravilnega premika vozila trčil še v drugo vozilo.

Kršitve javnega reda in miru

Včeraj so obravnavali štiri kršitve javnega reda in miru. Trikrat so kršitelji, ki so jim izdali plačilne naloge javni red kršili v stanovanjih, v enem primeru so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Hudinji v Celju, kjer naj bi javni red kršile tri osebe, ki pa jih ob prihodu na kraj nismo izsledili.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.