Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 6. 10. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 268 klicev občanov. 91 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 43 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, eni z lažjimi poškodbami in petnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozili.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali danes, okoli pol treh zjutraj, v krožišču na Ulici XIV. divizije v Celju. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri centra Celja in je trčil v betonsko ograjo krožišča.
Poškodovanega 32-letnega voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Zaradi povzročitve prometne nesreče so mu izdali plačilni nalog.

Do prometne nesreče z lažjimi poškodbami je prišlo včeraj, nekaj pred 6. uro zjutraj, v Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, kjer sta trčila voznik osebnega vozila in kolesar. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki se je vključeval v promet z dvorišča
in je trčil v kolesarja, ki je pripeljal iz smeri Raven na Koroškem.
Kolesarja so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer so mu nudili pomoč. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

V Gotovljah so obravnavali nesrečo pri delu. 36-letnemu delavcu je na gradbenem odru zdrsnilo in je padel z višine dobrih dveh metrov in pol.
Hudo poškodovanega delavca so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Tuja krivda je izključena.

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o dveh tatvinah na avtocestnem počivališču Tepanje. Iz rezervoarja romunskega tovornega vozila je neznani storilec ukradel dobrih 300 litrov nafte, s prikolice slovenskega
tovornega vozila pa dva PVC blatnika.

Latkovi vasi so obravnavali poskus vloma v prostore podjetja. Storilca je pregnal alarm. Z vlamljanjem je lastnikom povzročil za okoli 1.000 € škode.

V večernih urah so bili obveščeni o tatvini gorskega kolesa znamke Head, črno rdeče barve. Storilec je kolo ukradel izpred stanovanjske hiše.

Na območju policijskih postaj Šmarje pri Jelšah in Laško so včeraj obravnavali suma storitve kaznivih dejanj nasilje v družini. Oba nasilneža bodo kazensko ovadili, enemu so izrekli še ukrep prepovedi približevanja.

Ilegalni prehodi

V Trličnem so včeraj izsledili šest državljanov Borundija in tri državljane Konga, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Miren in varen četrtek Vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki