Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 5. september 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 737 klicev občanov. 216 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.


48 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 23 s področja mejnih zadev in tujcev, 74 s področja prometne varnosti in 76 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

S področja cestnega prometa poročajo o osmih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih  in devetnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemintridesetkrat.

Petek, 2. september 2022

V Žalcu so obravnavali tatvino nafte.  Neznani  storilec  je  iz dveh rezervoarjev  romunskega  tovornega vozila, parkiranega na parkirišču podjetja, ukradel okoli 800 litrov nafte.

V petek so k preiskovalnemu sodniku privedli 64-letnega moškega, ki je prejšnji teden, na območju Vojnika, z nožem zagrozil 52-letnemu sosedu.
Sosed je ob grožnji pobegnil s kraja in zadevo prijavil policiji.
Osumljenemu so odvzeli prostost in na njegovem domu opravili hišno preiskavo ter ga v petek  zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je po zaslišanju  odredil sodno pridržanje.

Sobota, 3. september 2022

V Celju so obravnavali vlom v prostore mestne savne. Po prvih podatkih storilec ni ničesar  ukradel. Storilec je lastnikom škodo povzročil z razbitjem stekla na vratih.

V Pernovem so obravnavali poskus vloma v počitniško hišico. Storilcu v notranjost ni uspelo vstopiti. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat in pritličnega okna.

V Celju je neznanec vlomil v osebno vozilo in ukradel žensko torbico, ki je bila na zadnjem sedežu. Torbico, iz katere je storilec ukradel denarnico z dokumenti in gotovino, so našli v bližini vloma.

Na Cesti na grad v Celju je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi vhodna vrata, je ukradel gotovino ter več zlatega in srebrnega nakita.

Nedelja, 4. september 2022

Na  avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali  tatvino. Neznani storilec je iz odklenjenega romunskega avtodoma ukradel gotovino in mobilni telefon.

V industrijski coni v Nazarjah so okoli 11. ure obravnavali požar.
Zagorelo je v silosu lesnega obrata. Do požara je prišlo zaradi samovžiga žagovine. Tuja krivda je izključena.

V Zrečah je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastniku povzroči za okoli 1.000 € škode.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želijo iz Policijske uprave Celje.

Dogodki