Policijsko poročilo, 5. 7. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah 287 klicev občanov. 90 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 21 s področja javnega reda in miru.

Prometni nesreči

S področja cestnega prometa poročajo o dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in petnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Kršitev javnega reda in miru

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Poskus vloma

Včeraj zgodaj zjutraj so v Braslovčah obravnavali poskus vloma v bankomat. Neznana storilca je presenetil občan, ki se je pripeljal mimo, in sta s kraja pobegnila.

Poškodovanja tuje stvari

Občanka je včeraj obvestila policiste, da ji je v jutranjih urah, v eni od garažnih hiš v Celju, neznani  storilec s  sprejem porisal vozilo in povzročil za okoli 1.000 € škode. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Požar

Na Mariborski cesti v Celju je včeraj zagorelo parkirano vozilo. Do požara je prišlo zaradi napake na električni napeljavi.

Tatvina

S parkirišča pred celjskim letnim kopališčem je včeraj dopoldne neznanec ukradel e-skiro znamke UrbanGlide.