Policijsko poročilo, 5.7.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 910 klicev občanov. 222 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.

48 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 95 s področja prometne varnosti in 67 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Od petka do danes so obravnavali 9 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in 31 prometnih nesreč z materialno škodo.

V petek popoldne je na relaciji Dobje – Planina, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel motorist, ki se je lažje poškodoval.

V Lesičnem so v petek okoli 16. ure obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. V trčenju so se lažje poškodovali voznik in sopotnika v enem od vozil.

Okoli 23. ure je v Petelinjeku pri Ločah padel kolesar in se lažje poškodoval.

V noči iz petka na soboto so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali v Štorah, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje po napačni strani trčil v steber. Voznik je vozil pod vplivom alkohola.

V soboto dopoldne je v Trebčah padel kolesar in se lažje poškodoval.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so v soboto, nekaj čez 12. uro obravnavali v Podgorju pri Slovenj Gradcu, več TUKAJ.

V soboto popoldne je v Šmartnem ob Paki, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padel motorist in se lažje poškodoval.

V Andražu pri Polzeli se je v soboto popoldne lažje poškodoval motorist, ki je padel, ko se je skušal izogniti srni, ki je skočila na cesto.

Včeraj okoli 15. ure sta na Rogli trčila motorist in voznik osebnega vozila. Prometno nesrečo je povzročil motorist, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v osebno vozilo. Motorist se je v trčenju lažje poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 32. primerih.

Kriminaliteta

V petek so v Velenju obravnavali vlom v vrtno uto. Storilec je ukradel več vrtnega orodja.

S skuterja parkiranega pred stanovanjskim blokom na Novem trgu v Celju je neznani storilec ukradel obe vzvratni ogledali in zaščito za izpušno cev.

Izpred gostinskega lokala v Celju je neznanec ukradel električni skiro črno rdeče barve.

V soboto zjutraj so bili obveščeni, da je neznanec s terase gostinskega lokala v Vojniku ukradel osem stolov.

V večernih urah so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Ostrožnem pri Ponikvi. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec s hodnika stanovanjskega bloka ukradel žensko kolo znamke Golddigga, vijolične barve, s sivim otroškim sedežem.

Včeraj so bili obveščeni o vlomu v avtopralnico na območju Velenja. Storilec je iz blagajne ukradel nekaj gotovine.

Včeraj okoli 15. ure smo na Železniški postaji v Celju obravnavali drzno tatvino. Storilec je občanko prosil za drobiž, nato pa ji je iz rok izpulil denarnico in pobegnil. Storilca je ujel občan in ga poskušal zadržati, vendar mu je pobegnil. Uspel pa mu je vzeti denarnico, ki jo je vrnil lastnici.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije