Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 5.2.2015

Policijsko poročilo PU Celje, 5. februar 2015

V dopoldanskih urah včerajšnjega dne so policisti bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Neznani storilec, ki se je lažno predstavil za drugo osebo, je v prodajalni za odkup zlata na Gosposki ulici v Celju dal v prodajo deset kovancev, za katere je trdil, da so zlatniki iz obdobja Franca Jožefa. Ugotovljeno je bilo, da gre za srebrnike, ki so bili pozlačeni. Podjetje je oškodoval za okoli 851,70 €.

Okoli poldneva so opravili ogled kraja nesreče pri delu, ki se je zgodila v enem izmed podjetij v Velenju. Med menjavo orodja na stiskalnici si je 48-letni delavec hudo poškodoval prste na roki. Okoliščine poškodovanja še preverjajo. 

V popoldanskih urah so na Ulici heroja Staneta v Žalcu obravnavali vlom v stanovanje. Storilec je zlomil vložek cilindrične ključavnice in iz stanovanja odtujil za okoli 250 € gotovine. V tem času so na Erjavčevi ulici v Celju opravili ogled kraja vloma v leseno barako ob stanovansjki hiši. Neznani storilec je odtujil več kosov ročnega orodja. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 400 €. 

Okoli 18 ure so bili s strani poklicnih gasilev iz Celja obveščeni, da je v starejši večstanovanjski zgradbi na Kersnikovi ulici v Celju prišlo do lažje zastrupitve stanovalke z ogljikovim monoksidom. Odpeljana je bila v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je 44-letna ženska utrpela blažjo obliko zastrupitve z ogljikovim monoksidom in je bila odpuščena domov. Do ogleda, ki ga bodo skupaj z zdravstveno inšpektorico opravili v jutranjih urah današnjega dne, je dimnikar prepovedal uporabo vseh peči v treh stanovanjih. 

Današnje javljanje zaključujejo z opozorilom vsem udeležencem cestnega prometa, da ob napovedanem sneženju hitrost vožnje prilagodijo izredno neugodnih voznim razmerah na cestah, od doma pa naj se odpravijo le v nujnih primerih.

Dogodki

Več iz istega kraja