Policijsko poročilo, 5. 1. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 277 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Včerajšnje dogajanje so v dobršni meri zaznamovali požari treh stanovanjskih hiš.

Okoli pol dvanajstih je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše Na Livadi v Rogaški Slatini. Zagorelo je zaradi pregretja dimnika. Ogenj, ki so ga lokalizirali gasilci prostovoljnih gasilskih društev, je poškodoval del ostrešja. Tuja krivda je izključena.

O požaru, ki je izbruhnil v stanovanjski hiši v Studencah, na območju Žalca, so bili obveščeni nekaj čez 12. uro. Z ogledom kraja požara so ugotovili, da je zagorelo zaradi preboja električne energije na kuhinjskem aparatu v mansardnem stanovanju stanovanjske hiše. Tuja krivda za nastanek požara je izključena. Požar so pogasili gasilci okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Ogenj je mansardno stanovanje v celoti uničil, pri začetnem gašenju požara se je lažje poškodovala lastnica.

Okoli 21. ure so bili obveščeni še o požaru v Podgorju pri Velenju, kjer je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Ogenj je uničil ostrešje, na ostale dele hiše se ni razširil. Z ogledom kraja bodo nadaljevali danes.

Na območju Vojnika so obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec, ki ni ničesar ukradel, je lastniku škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnih prostorih na žalskem območju so pridržali kršitelja.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije