Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 4. oktober 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 300 klicev občanov. 87 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 38 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in sedemnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Nekaj čez 13. uro so v Globočah, na vojniškem območju, obravnavali prometno nesrečo, v kateri so bila udeležena štiri osebna vozila. Prometno nesrečo  je  povzročil  voznik osebnega vozila, ki je trčil v osebno vozilo voznice,  ki je pred njim pravilno ustavila pred križiščem. Njeno vozilo je odbilo v vozilo, ki je stalo pred njo, le to pa še v vozilo katerega voznik je pripeljal nasproti. V trčenju se je lažje poškodovala sopotnica ene od udeleženih voznic.

V popoldanskih urah so bili obveščeni še o dveh prometnih nesrečah, v katerih sta bila  udeležena voznika štirikolesnikov, ki sta se lažje poškodovala. Prva se je zgodila v Žegru, na območju Policijske postaje Šentjur, druga pa v Dravčah, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi.

Danes, nekaj čez 5. uro zjutraj, so bili obveščeni o  starejši voznici osebnega vozila, ki je na avtocesti, na relaciji Vransko – Šentrupert vozila v napačni smeri. Vožnja se je tokrat na srečo končala brez posledic,
saj so jo v sodelovanju s predstavniki upravljalca  avtoceste, uspeli pravočasno ustaviti. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog. To je bil v zadnjih  nekaj dneh že drugi primer vožnje v nasprotno smer na avtocesti. V noči iz petka na soboto so med izvozoma Celje Centar in Lopata ustavili starejšo voznico,  ki  je prav tako vozila v nasprotno smer. Tudi v tem primeru so zoper voznico podali obdolžilni predlog.

Vsem voznikom, ki so policiste obvestili o obeh udeleženkah, ki sta na avtocesti vozili v nasprotni smeri takoj obveščali, se zahvaljujejo.

Voznikom, ki zaznajo, da so na avtocesti zapeljali na nasprotni vozni pas svetujejo, naj vozilo nemudoma umaknejo s prometnih površin. Predlagajo, da policijo o tem takoj obvestijo ali obvestijo upravljavca ceste in zaprosijo za zavarovanje kraja ob obračanju  vozila. Vozniki, ki so bili obveščeni o vožnji takšnega voznika preko sredstev javnega obveščanja, morajo zmanjšati hitrost, po potrebi vklopiti varnostne utripalke in se umakniti na desni prometni  pas  smernega vozišča, nikakor pa ne smejo prehitevati vozil pred seboj. Ne pozabite, da je vožnja v nasprotni smeri, na avtocesti smrtno nevarna!

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega  dejanja nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, v nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o tatvini nafte. Neznani storilec jo je okoli 100 litrov ukradel iz rezervoarjev dveh delovnih strojev parkiranih na delovišču v Trnovljah pri Celju.

V Drešinji vasi so obravnavali vlom v zabojnik v skladišču paketne pošte. Neznani storilec je iz zabojnika ukradel okoli 100 paketov.

V Štorah so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje ali uničenje javnih naprav. Delavec, ki je upravljal delovni stroj na delovišču, je poškodoval plinovod. V dogodku je prišlo do manjše materialne škode.

V Resniku, na območju Zreč, je neznani  storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in ukradel dve motorni žagi.

V stanovanju stanovanjskega bloka na Trubarjevi ulici v Celju so včeraj obravnavali požar. Zagorelo je v kuhinji, ker je občanka na prižganem štedilniku pozabila mleko. Ogenj je poškodoval kuhinjsko napo.

Miren in varen torek Vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja