Policijsko poročilo, 4. avgust 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 298 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru, enega kršitelja so policisti pridržali.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in osem z materialno škodo. Dvema voznikoma so policisti zasegli vozila, saj nista izpolnjevala pogojev za vožnjo.

Ob 15. uri so bili obveščeni o prometni nesreči v Žerjavu – Črna na Koroškem, v kateri so bile tri osebe lažje telesno poškodovane. Prometno nesrečo je povzročila 39. letna voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v drugo vozilo. Lažje telesno poškodovana je bila povzročiteljica in dve drugi udeleženki v drugem vozilu. Policisti so ugotovili, da je povzročiteljica vozila tudi pod vplivom alkohola, saj ji je alkotest pokazal 0,84 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti bodo zoper povzročiteljico podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Na območju Laškega so policisti včeraj nekaj po 20. uri imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 0,99 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ugotovili so tudi, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa se je nedostojno vedel do policistov in ni upošteval njihovih ukazov. Voznika so policisti pridržali, mu zasegli vozilo in bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog ter plačilni nalog.

Kriminaliteta

Policisti PP Rogaška Slatina in PP Šmarje pri Jelšah so včeraj nekaj pred 16. uro v Podplatu ustavili 24. letnega moškega voznika osebnega vozila, ki je pred tem na območju Mejnega prehoda v Rogatcu zapeljal čez mejno črto. Policisti so pri postopku ugotovili, da je moški vozil osebno vozilo, ki ga je pred tem odtujil na območju Jesenic, prav tako je okoli 12. ure na območju Šmarja pri Jelšah izvršil tatvino goriva na bencinskem servisu, saj je natočil gorivo v ukradeno vozilo in ga ni plačal. Vozilo so mu zasegli. Opravljen je bil tudi hitri test voznika na prepovedane droge, kateri je bil pozitiven. Policisti so moškemu zasegli tudi neznano snov za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Zoper moškega bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi tatvin, zaradi več storjenih prekrškov pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog in plačilni nalog.  

V Zahomcah na območju Vranskega so policisti nekaj pred 18. uro obravnavali drzno tatvino denarja in vrednejših predmetov iz stanovanjske hiše. Tatvine sta osumljena dva moška temnejše polti, ki sta se pred tem z osebnim vozilom srebrne barve, pripeljala do oškodovanke in se predstavila, da postavljata strelovode. V času, ko je eden izmed storilcev zamotil oškodovanko je drugi moški izvršil tatvino opisanih predmetov iz stanovanjske hiše.  

V Krivici na območju Šentjurja so policisti ob obravnavali tatvino denarja iz stanovanjske hiše, ki sta jo izvršila neznanca okoli 13. ure. Neznana moška temnejše polti, sta prišla do oškodovanca s pretvezo, da jima pokaže traktor. V tem času je drugi storilec oškodovancu iz stanovanjske hiše odtujil gotovino.

Nesreča pri delu

Včeraj ob 17.30 uri so bili obveščeni, da se je pri delu s traktorjem na območju Raven – Šoštanj, smrtno ponesrečil 33. letni moški. Policisti in kriminalisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je moški opravljal sanacijo plazu, pri tem se je s traktorjem prevrnil in padel iz njega. Zaradi poškodb je na kraju nesreče umrl. Tuja krivda je izključena. Policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.