Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 4. 9. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 824 klicev občanov. 231 klicev je bilo interventnih, 4 nujni.

54 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 15 s področja mejnih zadev in tujcev, 90 s področja prometne varnosti in 72 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V soboto popoldne so bili obveščeni o prometni nesreči, v kateri je umrl 62-letni voznik električnega kolesa. Tragična prometna nesreča se je zgodila na gozdni cesti, s statusom javne ceste, izven naselja Zgornja Rečica. Kolesar je na ravnini, pred nepreglednim desnim ovinkom, izgubil nadzor nad kolesom in padel ter umrl na kraju nesreče.

To je letošnja deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje in tretja letošnja smrtna žrtev voznikov električnih koles. Teden dni nazaj je namreč na žalskem območju umrl 86-letni voznik električnega kolesa. V prometu je udeleženih vedno več voznikov e-koles, ki so specifični za uporabo, zato policija poziva vse uporabnike, naj bodo pri uporabi električnih koles še posebej previdni. Običajno takšna kolesa omogočajo višje hitrosti, ker so težja od običajnih koles je daljša tudi zavorna pot. Uporabnikom e-koles priporočajo uporabo varnostne čelade, vozijo naj še posebej previdno, poskrbijo naj tudi za vidnost v prometu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 37. primerih.

Kriminaliteta

V petek dopoldne so v enem od velenjskih podjetij obravnavali nesrečo pri delu. Pri delu z ekscentrično stiskalnico si je 35-letni delavec huje poškodoval roko.

V petek in soboto so bili obveščeni, da je neznani storilec z barvnim sprejem porisal pet vozil in tri poslovne stavbe v Žalcu.

Na območju Mozirja so obravnavali tatvino kolesa z motorjem znamke Tomos APN 6. Storilec je kolo z motorjem ukradel izpred gospodarskega poslopja.

Na parkirišču pokopališča v Novi Cerkvi je neznani storilec vlomil v osebno vozilo in ukradel žensko torbico.

V nedeljo je neznani storilec izpred stanovanjskega bloka v Šoštanju ukradel kolo znamke Lumbardo.

Nedovoljen prehod državne meje

V petek popoldne so na vlaku, na območju Rogatca, izsledili tri državljane Afganistana, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. V soboto so na železniški postaji v Rogatcu izsledili pet državljanov Afganistana, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 824 klicev občanov. 231 klicev je bilo interventnih, 4 nujni.