Policijsko poročilo, 4. 7. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 987 klicev občanov. 259 klicev je bilo interventnih, štirje nujni. 64 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 21 s področja mejnih zadev in tujcev, 98 s področja prometne varnosti in 77 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročajo o treh prometnih nesrečah s hudimi poškodbami, devetih z lažjimi poškodbami in petindvajsetih prometnih nesrečah z materialno škodo. Sedmim voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, so zasegli vozila. Štirje od njih so vozili še pod vplivom alkohola oziroma prepovedanih drog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemindvajsetkrat. Tri kršitelje so pridržali do streznitve.

Petek, 1. julij 2022

V Kačjem Dolu, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je neznani storilec s terase stanovanjske hiše ukradel štiri aluminijaste stole z blazinami.

V podjetju na Ravnah na Koroškem so obravnavali nesrečo pri delu. 47-letnemu delavcu je med izvajanjem delovnega procesa stisnilo roko in hudo poškodovalo prste. Tuja krivda je izključena.

V Velenju je neznani storilec s parkiranega osebnega vozila ukradel sprednjo meglenko.

Nekaj čez 20. uro so v Jurkloštru obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 46-letni motorist, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, zapeljal z vozišča in padel.

Sobota. 2. julij 2022

Okoli poldneva so policisti v Vinski Gori obravnavali nesrečo pri delu. 47-letni moški je pri spravilu sena padel s senika, dobre štiri metre v globino in se hudo poškodoval.

Okoli 18. ure so bili policisti obveščeni, da je na relaciji s Kop proti Legnu, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, padel 57-letni kolesar. Hudo poškodovanega kolesarja so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju.

Nedelja, 3. julij 2022

V nedeljo okoli 13. ure pa so bili policisti obveščeni o gorski nesreči. V Logarski dolini, pri slapu Palenk, se je huje poškodoval mladoletni belgijski državljan, ki bil v skupini skavtov in vodnikov na ogledu slapu. Mladoletnik je plezal po skalah na slapišču, kjer mu je zdrsnilo in je zdrsel po skalah dobrih 8 metrov globoko. Hudo poškodovanega mladoletnika so oskrbeli reševalci, nato so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Nekaj čez 18. uro so policisti izven naselja Tepanje obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta se poškodovala motorist in njegova sopotnica. Prometno nesrečo je povzročil 61-letni voznik osebnega vozila, ki se je vključeval v promet z lokalne ceste za Spodnje Grušovje. Ko je zapeljal na prednostno cesto, je izsili prednost vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz smeri Tepanja. Motorist je kljub zaviranju trčil v bok osebnega avtomobila. 55-letni motorist in njegova 50-letna sopotnica sta se v trčenju hudo poškodovala. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel povzročitelj v krvi dobri dva promila alkohola. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili.

Če se morda v teh dneh odpravljate na dopust, ne bodite tako neodgovorni kot voznik kombiniranega vozila, ki se je v soboto dopoldne napotil na oddih v sosednjo Hrvaško, opozarjajo na PU Celje. Na mejnem prehodu Dobovec je policist pri vozniku zaznal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je odredil alkotest, ki je pokazal, da je imel 1,6 promila alkohola v krvi. V nadaljevanju je ugotovil, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je bil izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Za voznika in sopotnico se je dopustniška vožnja hitro končala. Vozilo so namreč zasegli, sledi še obdolžilni predlog.

Tudi sicer je bil alkohol minuli vikend vse preveč prisoten. Policisti so na območju PU Celje obravnavali najmanj deset voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Dva sta imela v krvi več kot dva promila alkohola, ostali krepko čez eno promilo. Porast alkoholiziranosti so beležili tudi pri kršitvah javnega reda in miru.

Vse voznike na PU Celje znova pozivajo, naj krepko pomislijo, preden pijani sedejo za volan avtomobila ali krmilo motorja oziroma kolesa. Posledice vožnje pod vplivom alkohola so pogosto tragične. Na območju PU Celje so letos dobrih 10 odstotkov vseh prometnih nesreč povzročili pijani vozniki. “Če boste popivali nikar ne vozite,” pozivajo policisti.