Policijsko poročilo, 4. 4. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 641 klicev občanov. 169 klicev je bilo interventnih, štirje nujni. 47 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 17 s področja mejnih zadev in tujcev, 68 s področja prometne varnosti in 33 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa poročajo o dveh prometnih nesrečah s hudimi poškodbami, šestih z lažjimi poškodbami in o osemindvajsetih prometnih nesrečah z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so minuli vikend ukrepali sedemnajstkrat.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali v soboto, nekaj čez 15. uro, v Vrhovem. Povzročil jo je 41-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Sevnice proti Laškem. V Vrhovem je na ravnem delu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal z vozišča in trčil v drevo. V trčenju se je hudo poškodoval 27-letni sopotnik, voznik in sopotnika, stara 24 in 26 let, so se v trčenju lažje poškodovali. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali v soboto zvečer, izven naselja Trnava. V trčenju je bil huje poškodovan 21-letni pešec, državljan Romunije, ki je hodil po sredini vozišča. Pešec ni uporabljal svetlobnih teles. Vanj je trčila 62-letna voznica osebnega vozila, ki je pripeljala iz smeri Šentruperta.

V Velenju je neznani storilec, v noči iz četrtka na petek, vlomil v ograjen prostor podjetja in iz zabojnika ukradel dobrih 130 kilogramov odpadnih električnih vodnikov.

V petek so v Velenju obravnavali požar. v dopoldanskih urah je zagorelo v počitniški hišici. Zagorelo je zaradi kratkega stika na električnem podaljšku. Lastnik je uspel požar, v katerem je nastala manjša materialna škoda, pogasiti sam. Tujo krivdo so izključili.

V Mežici, na Trgu 4. aprila, so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka, od koder je neznani storilec ukradel nov akumulatorski vrtalni stroj. Iz kleti stanovanjskega bloka na Prežihovi ulici v Mežici pa je neznanec ukradel e-skiro.

V Šentvidu pri Grobelnem so obravnavali poškodovanje vozila. Storilec je na osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjskim blokom, razbil stekla in prerezal dve pnevmatiki.

V petek so bili obveščeni še o tatvini gradbenega armaturnega železa, vrednega dobrih 7.000 €, ki so ga neznani storilci ukradli z gradbišča v Podsredi.

V soboto so v Velenju obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi pritlično okno, je ukradel gotovino in zlatnino.

Včeraj so bili obveščeni o vlomu v vinsko klet. Storilec po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

Sinoči, nekaj pred polnočjo, so bili obveščeni, da je zagorelo v stanovanjski hiši v Ponkvici. Ogenj je uničil spalnico, škodo je nastala tudi v drugih prostorih. Z ogledom kraja požara bodo nadaljevali danes.

Vir: PU Celje