Policijsko poročilo, 4. 1. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 232 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prva prometna nesreča z lažjimi poškodbami se je v jutranjih urah zgodila v Libeličah. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčila v osebno vozilo voznika, ki je vozil pred njo. Voznik se je v trčenju lažje poškodoval.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so obravnavali nekaj čez 19. uro v Arji vasi. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in zaradi vožnje pod vplivom alkohola, zapeljal z vozišča in trčil v telekomunikacijsko omarico, v prometni znak in nato trčil še v stanovanjsko hišo. Lažje poškodovanega voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Sledi obdolžilni predlog.

Na Mariborski cesti v Celju so včeraj obravnavali voznika začetnika, ki je pri omejitvi 50 km/h, vozil 88 km/h. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

V Velenju je neznani storilec vlomil v delavnico in ukradel več različnega ročnega orodja.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije