Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 31. 8. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 285 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

28 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi poškodbami in sedemnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj so bili obveščeni, da je zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila v ponedeljek, 28. avgusta 2023, v bolnišnici umrl 86-letni voznik električnega kolesa, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Prometna nesreča se je zgodila v Ojstriški vasi.

To je letošnja deveta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Danes nekaj čez polnoč so bili obveščeni, da je v Spodnjih Lažah, tovorni vlak, ki je vozil iz smeri Poljčan, na zavarovanem železniškem prehodu, trčil v osebno vozilo, ki je obstalo na železniških tirih. Strojevodja je poskušal trčenje preprečiti z močnim zaviranjem. Vendar je vlak kljub temu trčil v zadnji del stoječega vozila. V trčenju se je hudo poškodoval 26-letni voznik osebnega vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

V Gorenju pri Zrečah so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel sončna očala in gotovino, škodo je povzročil še s poškodovanjem vrat.

Vlom v osebno vozilo so včeraj obravnavali tudi na parkirišču v Zagradu. Storilec je ukradel žensko torbico, škodo je lastnici povzročil še z razbitjem okna.

Na avtobusni postaji v Velenju je neznani storilec vlomil v avtomat z napitki in ukradel kovance. Škodo je povzročil s poškodovanjem avtomata.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 285 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, eden nujen.