Policijsko poročilo, 31.7.2019

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 65 interventnih dogodkov.

S področja cestnega prometa poročajo o sedemnajstih prometnih nesrečah, v katerih se je lažje poškodovalo sedem oseb. Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila. V Celju so kolo z motorjem zasegli 20-letnemu vozniku in osebno vozilo 20-letni voznici, v Žalcu pa osebno vozilo 26-letni voznici.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat. Dvakrat v zasebnih in štirikrat v javnih prostorih.

S področja kriminalitete izpostavljajo tatvino, vlom in drzno tatvino.

Tatvina električnega kolesa – Celje

Izpred trgovine na Mariborski cesti je včeraj, okoli 14.30 ure, neznani storilec ukradel zložljivo električno kolo znamke DYNA EKO M3, vredno 900 €.

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Velenje

Na Cesti talcev v Velenju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel daljši električni kabel.

Drzna tatvina – Lopata

Danes, okoli štirih zjutraj, so policisti bili obveščeni o drzni tatvini, ki se je zgodila na avtocestnem počivališču Lopata. Neznani storilec je romunskemu vozniku osebnega vozila, ki je spal v vozilu, ukradel denarnico. Iz denarnice je vzel dobrih 2.400 € nato je denarnico, v kateri je pustil dokumente, pustil na vetrobranskem steklu vozila.

Obvestilo o najdenih avtomobilskih ključih

Na Policijsko postajo Slovenj Gradec je občan prinesel ključe vozila znamke VW z obeskom v kombinaciji blaga in usnja modro rjave barve ter manjšo plišasto igračko. Kdor ključe pogreša, naj jih pride iskat na Policijsko postajo Slovenj Gradec.

VIR: PU Celje, Milena Trbulin