Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 31. 1. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 284 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 32 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Nesreče na smučiščih

Včeraj so obravnavali dve nesreči na smučiščih.

Na Rogli se je huje poškodoval mladoletni smučar, ki je padel na progi. Na Kopah pa se je izredno hudo poškodoval 47-letni smučar, ki je za zdaj še iz neznanih razlogov zapeljal izven smučišča, padel in trčil v uto. Hudo poškodovanega smučarja so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

Poškodba pri delu

V podjetju v Arclinu se je včeraj hudo poškodoval 31-letni delavec. Poškodoval se je pri menjavi cilindra na robni stiskalnici. Poškodovanega 31-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. V omenjeni zadevi nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kriminaliteta

Poljski voznik tovornega vozila nas je včeraj obvestil, da so mu na avtocestnem počivališču Lopata, neznani storilci iz rezervoarja tovornega vozila ukradli dobrih 300 litrov goriva.

Okoli 21.30 ure so bili obveščeni o požaru. V Rifengozdu je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi pregretja dimnika. V požaru ni bil nihče poškodovan. Tuja krivda je izključena.

V Slovenskih Konjicah so obravnavali poskus vloma v osebno vozilo.

Laški policisti so včeraj popoldne obravnavali voznika vlečnega vozila s priklopnikom. Ker so sumili, da vozilo ni tehnično brezhibno, so odredili izredni tehnični pregled. Na izrednem tehničnem pregledu so ugotovili več nepravilnosti tako na vlečnem kot tudi na priklopnem vozilu, med drugim
nezadostno stabilnost, prizadet zavorni učinek in poškodovan amortizer. Policisti so vozniku začasno odvzeli registrske tablice in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo ter izdali plačilni nalog v znesku 1.700 €. Sledi še prekrškovni postopek zoper pravno osebo.

Prometna varnost

Konjiški policisti so bili nekaj čez polnoč obveščeni o prometni nesreči z lažjimi poškodbami, kjer je med vožnjo s cross motorja padel eden od dveh sopotnikov. Le ta se je pri padcu hudo poškodoval. Vozniku so izdali plačilni nalog.

V zadnjih dneh se je znova povečalo število poškodovanj vozil, na katera so med vožnjo, s tovornih vozil prileteli večji kosi ledu. Včeraj so takšen primer poškodovanja obravnavali na območju Laškega. Vse voznika znova opozarjajo, naj pred vožnjo z vozil temeljito očistijo led in sneg.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 284 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, trije nujni.