Policijsko poročilo 30. marec 2017

7bb50f872c722bd27027827cc9c892e8

Na koroških in celjskih cestah so policisti obravnavali 8 prometnih nesreč. V treh so se tri osebe lažje poškodovale, ostale so se končale z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozili.

Med včerajšnjimi prometnimi dogodki policisti obravnavajo tudi sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Nekaj pred 17. uro so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Šempetru v Savinjski dolini, povzročil pa jo je 68-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil s prekratko varnostno razdaljo in krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom mu je pokazal več kot dve promili. Na srečo se je omenjena nesreča končala le z materialno škodo.

S področja javnega reda in miru policija poroča o osmih obravnavanih kršitvah. Vse razen ene so obravnavali v javnih prostorih.

Na Ulici frankolovskih žrtev v Celju so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je razbil steklo na voznikovih vratih, vstopil v vozilo in ukradel dva etuija s sončnimi očali in naglavno svetilko.

Za konec tokrat zopet opozarjajo na primere nedovoljenih zbiranj prostovoljnih prispevkov. Dnevno jih policija beleži na celotnem območju naše policijske uprave. Kljub vsem ukrepom – plačilnim nalogom, zasegom vozil, se pobiralci prispevkov, najpogosteje romunski državljani, redno vračajo na različne lokacije največkrat pred trgovske centre in trgovine ter na podlagi lažnih potrdil nedovoljeno zbirajo sredstva. Na sezname običajno sami napšejo nekaj imen in zneskov, ki naj bi jih dobili in s tem prepričajo ljudi, da jim dajo prispevke. Občane opozarjamo, naj jim ne nasedajo in ne dajejo denarja. O njihovi prisotnosti pa naj obveščajo policijo.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.