Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 30. 8. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 174 klicev občanov. 54 klicev je bilo interventnih. 13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 22 s področja prometne varnosti in 9 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in sedmih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so obravnavali v Celju, v bližini Dvorane Zlatorog, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla kolesarka.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Na območju Laškega so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

V Celju so sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ker so ga dobre pol ure po prvem dogodku zalotili, da je vozil kljub izrečenemu ukrepu prepovedi vožnje, so mu osebno vozilo zasegli.

Voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, so okoli enih zjutraj obravnavali še v Podplatu. Tudi njemu so zasegli vozilo. V vseh treh primerih sledijo obdolžilni predlogi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali šestkrat.

Kršitelja, ki je okoli polnoči kršil javni red in mir pred gostinskim lokalom v Velenju, prevračal mize pred lokalom in se nesramno vedel do zaposlene, so pridržali.

S področja kriminalitete izpostavljajo tri tatvine.

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni o tatvini kombiniranega vozila znamke Peugeot Boxer, bele barve, letnik 2014, registrskih številk CE KF 673. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču pred delavnico v Ljubiji, na območju Policijske postaje Mozirje. Vozilo je bilo najverjetneje ukradeno že v noči iz petka na soboto.

Z objekta srednje šole v Celju so neznani storilci v zadnjih dneh ukradli bakrene dele strešne kritine. Povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 4.500 €.

V nakupovalnem centru v Celju so včeraj obravnavali tatvino e-skiroja, ki ga je lastnica parkirala in zaklenila v pritličnem delu centra. Gre za e-skiro znamke XIAOMI Mi Scooter Pro, vreden okoli 650 €.

Vir: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja