Policijsko poročilo, 30.7.2019

Policija

Včeraj so občani z območja Policijske uprave Celje 259 krat poklicali na telefonsko številko 113, v šestinšestdesetih primerih je šlo za interventne dogodke.

O podrobnostih včerajšnjega dogajanja v nadaljevanju.

Tatvina nafte – Šoštanj, Velenje

Na območju Šoštanja so včeraj obravnavali vlom v rezervoarja dveh delovnih strojev. Storilec je iz rezervoarjev ukradel okoli 300 litrov nafte, za okoli 300 € škode je povzročil še s poškodovanjem strojev.

Tatvino okoli 120 litrov goriva iz delovnega stroja so policisti včeraj obravnavali tudi v Velenju.

Vlom, poskus vloma in poškodovanje tuje stvari – Letuš

V Letušu je neznani storilec poskušal vlomiti v gostinski lokal. V lokal mu ni uspelo vstopiti. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem terasnih vrat. V Letušu so včeraj obravnavali še poškodovanje okna na kulturnem domu in vlom v brunarico športnega društva, od koder je storilec odnesel nekaj alkoholnih pijač.

Vlomi v avtomate – Slovenj Gradec, Velenje, Celje, Pameče in Dravograd

V Športnem centru v Slovenj Gradcu je včeraj neznanec vlomil v avtomat z napitki in prigrizki. Iz avtomata je ukradel za okoli 100 € gotovine, s poškodovanjem le tega pa je lastnikom povzročil še za dobrih 900 € škode. Vlom v avtomat z napitki so včeraj obravnavali tudi na železniški postaji v Velenju. V tem primeru je storilec ukradel okoli 170 €.

V Celju in v Pamečah je neznani storilec vlomil v prostore avtopralnice. V Celju je ukradel kaseto z okoli 250 kovanci po 1 €, v Pamečah pa kaseto z okoli 100 € kovancev po evro in dva. Lastnikom so storilci dodatno škodo povzročili s poškodovanjem avtomatov.

Na pokopališču v Dravogradu so obravnavali vlom v svečomat. Podatkov o povzročeni škodo še nimajo.

Tatvina kolesa z motorjem – Šmartno ob Paki

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec izpod balkona stanovanjske hiše ukradel zaklenjeno starejše, neregistrirano kolo z motorjem znamke Tomos APN, zelene barve.

Tatvini koles – Velenje

Na Tomšičevi ulici v Velenju smo obravnavali tatvino dveh koles iz kleti stanovanjskega bloka. V enem primeru je šlo za kolo znamke KTM srebrne barve, v drugem primeru za kolo znamke DHS črno zelene barve. Tatvina registrskih tablic – Šempeter v Savinjski dolini in Lopata

V Šempetru v Savinjski dolini je neznani storilec s kombiniranega vozila ukradel obe registrski tablici, na avtocestnem počivališču Lopata pa eno tablico s tovornega vozila.

S področja cestnega prometa poročajo o petnajstih prometnih nesrečah, v eni se je ena oseba lažje poškodovala, ostale smo se na srečo končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj ukrepali šestkrat.

VIR: PU Celje, Milena Trbulin

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.