Policijsko poročilo, 30. 5. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 677 klicev občanov. 177 klicev je bilo interventnih, dva nujna.52 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 79 s področja prometne varnosti in 32 s področja javnega reda in miru.
Knmedia.net

Od petka do danes so policisti na našem območju obravnavali dve prometni nesreči s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in 26 prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Obravnavali so sedem voznikov, ki so vozili krepko pod vplivom alkohola. Eden od voznikov, ki je povzročil tudi prometno nesrečo z materialno škodo, je imel v krvi dobrih 1,8 promilov alkohola. Vse udeležence cestnega prometa zato znova opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola neodgovorna in izjemno nevarna.

Naj spomnimo, da je že pri enem promilu alkohola v krvi bistveno motena reakcija oči na svetlobo in da je bistveno zožen zorni kot oči, kar pomeni, da se težko prilagajamo svetlobnim spremembam in ne moremo pravočasno dojemati, kaj prihaja z naše leve in desne strani, kar je lahko še zlasti usodno v križiščih.

Za polovico se zmanjša ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov.

Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni nesreči se pri promilu alkohola poveča za najmanj 25- krat.

Alkohol ne sodi v promet, zato nikar ne vozite če ste pili alkoholne pijače.

V petek okoli 16.30 ure so v Celju obravnavali prometno nesrečo v kateri se je poškodovala 40-letna kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo v križišču Stritarjeve in Kersnikove ulice, kjer je 40-letni voznik osebnega vozila izsilil prednost kolesarki. Kolesarka je v trčenju izgubila oblast nad kolesom, padla in se hudo poškodovala. Povzročitelja bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V soboto okoli 15. ure so bili obveščeni o požaru v podjetju na Mariborski cesti v Celju. Do požara je najverjetneje prišlo na elektromotorju črpalke hladilnika oziroma na električni napeljavi, ki je nameščena na tej črpalki. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena.

Včeraj, okoli 14.30 ure, so izven naselja Gornji Dolič obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Povzročil jo je 56-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Velenja proti Slovenj Gradcu. Izven naselja Gornji Dolič je zapeljal na nasprotno smerno vozišče po katerem je takrat pravilno pripeljal 71-letni voznik osebnega vozila. V trčenju sta se oba voznika lažje poškodovala, 65-letna sopotnica v osebnem vozilu 71-letnega voznika pa huje. Povzročitelja bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V večernih urah so bili obveščeni o vlomu v klet stanovanjskega bloka na Celjski cesti v Slovenj Gradcu. Storilec je ukradel dva kovčka z baterijskim orodjem.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije